Rona Hartner s-a stins din viață la 50 de ani. Veste tristă pentru fanii artistei.
Mesaje de condoleanțe și apreciere pentru contribuția sa semnificativă la artă au început să curgă pe rețelele de socializare, unde fani și colegi de breaslă își exprimă profundul respect pentru moștenirea lăsată de Rona Hartner în urma sa. Actrița va rămâne în amintirea tuturor ca o personalitate remarcabilă și o artistă dedicată, care și-a pus amprenta asupra peisajului cultural românesc.
Detalii privind ceremonia de înmormântare și alte informații legate de omagierea actriței vor fi aduse la cunoștința publicului pe măsură ce acestea devin disponibile.
Actriță și cântăreață, Rona Hartner s-a născut la 9 martie 1973, în București. Ea s-a remarcat prin prestațiile sale în filme, teatru și muzică, devenind una dintre personalitățile apreciate ale industriei artistice din România.
Rona Hartner a avut roluri semnificative în numeroase filme românești, inclusiv în producții internaționale, iar talentul ei actoricesc a fost recunoscut atât la nivel național, cât și internațional. Ea a colaborat cu regizori de prestigiu și a interpretat personaje variate, demonstrând versatilitatea sa artistică.
În plus față de cariera sa în actorie, Rona Hartner este cunoscută și pentru abordarea sa muzicală eclectică, explorând genuri precum muzica tradițională românească și muzica țigănească.
Sora artistei, Rinda, scrisese, miercuri, o postare pe pagina de Facebook a actriței în care a explicat că sora sa se află în stare gravă. Artista a fost diagnosticată în urmă cu câteva luni cu cancer la plămâni și creier.
Născută la 9 martie 1973 în București, Rona are origini germane și a locuit în Franța pentru o perioadă. Tatăl său a fost inginer proiectant, iar mama este economistă. Educația sa a inclus școala germană din Capitală între 1979 și 1991, urmată de înscrierea la Academia de Teatru și Film din București. Debutul său în lumea filmului a avut loc în Gadjo Dilo - Străinul Nebun, un film realizat în România. A primit prestigiosul premiu Leopardul de Aur pentru interpretare la Festivalul Internațional de Film de la Locarno.
Printre alte producții notabile în care a jucat se numără:
1995 – "Terente, regele bălților", regizat de Andrei Blaier;
1996 – "Asfalt Tango", regizat de Nae Caranfil;
1997 – "Gadjo Dilo", regizat de Tony Gatlif;
2000 – "Sauve-moi", regizat de Christian Vincent;
2001 – "Sexy Harem Ada Kaleh", regizat de Mircea Mureșan;
2002 – "Le Divorce", regizat de Magna Tellman;
2011 – "Chicken with Plums", regizat de Marjane Satrapi.
În 1999, Rona Hartner a fost implicată într-un scandal notoriu, acuzată de o relație amoroasă cu fostul președinte Emil Constantinescu, de către Corneliu Vadim Tudor. Această afirmație a creat un scandal în presa internațională, iar Rona a ales să se retragă în Paris pentru a scăpa de presiunea publicului.
Rona s-a căsătorit cu actorul de origine argentiniană Rocco Sedano, și împreună au o fiică. Căsătoria lor s-a încheiat prin divorț în 2008.
În anul 2010, Rona Hartner avea să recunoască că scandalul a fost o înscenare, apărută din inițiativa secretarului lui Corneliu Vadim Tudor care dorea ca actrița să facă campanie politică pentru Partidul România Mare:
"Tocmai avusesem mare succes cu un film în Franța și secretarul lui Corneliu Vadim Tudor mi-a propus să mă facă vedetă în România (...) Iar pe 8 ianuarie 1999, am aflat de la televizor că scrisesem un jurnal intim, în care spuneam că sunt amanta președintelui. Bineînțeles, jurnalul era inventat”, a spus ea pentru revista The One.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News