Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cine este Rona Hartner, artista despre care sora sa spune ca "își trăiește ultimele clipe"
WhatsApp
Rona Hartner „își trăiește ultimele clipe”, a anunțat miercuri seară sora ei, Rinda, pe pagina de Facebook. Artista suferă de mai mult timp de cancer la plămâni și creier.

„Bună seara la toată lumea, Sunt Rinda, sora Ronei. Vă scriu să vă cer gânduri bune și rugăciuni pentru sora mea care își trăiește ultimele clipe. Ne scuzați dacă nu răspundem la mesaje, în aceste clipe dificile, vrem să fim cu ea și cu fetița ei. Dumnezeu să-i aline suferința și să o primească la el”, este anunțul trist postat de sora Ronei pe pagina de Facebook.

Cine este Rona Hartner

 

Născută la 9 martie 1973 în București, Rona are origini germane și a locuit în Franța pentru o perioadă. Tatăl său este inginer proiectant, iar mama este economistă. Educația sa a inclus școala germană din Capitală între 1979 și 1991, urmată de înscrierea la Academia de Teatru și Film din București. Debutul său în lumea filmului a avut loc în Gadjo Dilo - Străinul Nebun, un film realizat în România. A primit prestigiosul premiu Leopardul de Aur pentru interpretare la Festivalul Internațional de Film de la Locarno.

Printre alte producții notabile în care a jucat se numără:

1995 – "Terente, regele bălților", regizat de Andrei Blaier;

1996 – "Asfalt Tango", regizat de Nae Caranfil;

1997 – "Gadjo Dilo", regizat de Tony Gatlif;

2000 – "Sauve-moi", regizat de Christian Vincent;

2001 – "Sexy Harem Ada Kaleh", regizat de Mircea Mureșan;

2002 – "Le Divorce", regizat de Magna Tellman;

2011 – "Chicken with Plums", regizat de Marjane Satrapi.

În 1999, Rona Hartner a fost implicată într-un scandal notoriu, acuzată de o relație amoroasă cu fostul președinte Emil Constantinescu, de către Corneliu Vadim Tudor. Această afirmație a creat un scandal în presa internațională, iar Rona a ales să se retragă în Paris pentru a scăpa de presiunea publicului.

Rona s-a căsătorit cu actorul de origine argentiniană Rocco Sedano, și împreună au o fiică. Căsătoria lor s-a încheiat prin divorț în 2008.

În anul 2010, Rona Hartner avea să recunoască că scandalul a fost o înscenare, apărută din inițiativa secretarului lui Corneliu Vadim Tudor care dorea ca actrița să facă campanie politică pentru Partidul România Mare:

"Tocmai avusesem mare succes cu un film în Franța și secretarul lui Corneliu Vadim Tudor mi-a propus să mă facă vedetă în România (...) Iar pe 8 ianuarie 1999, am aflat de la televizor că scrisesem un jurnal intim, în care spuneam că sunt amanta președintelui. Bineînțeles, jurnalul era inventat”, a spus ea pentru revista The One. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Monden Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel