Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Scandal în Franța. Celebru prezentator tv, remarci rasiste la adresa românilor, în direct. "Îmi cer scuze față de comunitatea românească"
WhatsApp
Matthieu Delormeau, un cunoscut prezentator tv, editorialist și producător de emisiuni TV din Franța a fost victima unui furt. Acesta arată cu degetul spre un grup de români care ar fi intrat în casa lui. Recent el a primit replici negative și în timpul unei emisiuni TV, unde a fost invitat.

Matthieu Delormeau a fost victima unui jaf, în urmă cu doi ani. La întoarcerea acasă, a constata că locuinţa lui a fost jefuită. Indivizii au forțat încuietoarea și au pătruns în locuința prezentatorului tv. Făptașii au plecat cu mai multe obiecte printre care bijuterii și două computere – care conțineau informații confidențiale, potrivit datelor oferite de poliție. 

Ulterior, făptuitorii, de origine română, au fost prinși de autorități. 

Luni, 31 ianuarie 2022, Matthieu Delormeau a fost invitat în cadrul emisiunii „Touche pas à mon Poste“ de pe postul C8, unde a vorbit despre acest incident. Cuvintele pe care el le-a folosit însă a făcut-o pe gazda emisiunii, Cyril Hanouna, să își ceară scuze comunității de români în numele invitatului său. Atmosfera a devenit foarte tensionată între cei doi colegi, după ce gazda emisiunii a lansat o dezbatere despre "apărarea scuzabilă" în direct pe C8.

Cyril Hanouna și-a întrebat echipa de editorialiști ce părere au despre acei francezi care își fac singuri dreptate. Matthieu Delormeau a povestit episodul în care a fost jefuit. "Cei care m-au jefuit, când au plecat mi-au luat cheile de la casă, au luat o copie, au plecat, nu au avut timp să ia tot. A venit poliția, am intrat în panică, am spus: 'Dacă se întorc, am dreptul să fiu înarmat, să am o bombă cu gaze lacrimogene, un pistol?' Nu, nu sunt permise arme. Așa că am spus: 'Dacă se întorc, ce fac?' 'Ne sunați'“, a relatat gazda de la TPMP People.

Matthieu Delormeau face o greșeală, Cyril Hanouna îl pune la punct


"Pentru mine este o mare chestie că ar putea fi trei români în casa mea în lipsa mea...", a spus Matthieu Delormeau, înainte de a fi întrerupt de prezentator și de echipa sa, ulcerați de ieșirea sa. "Ce înseamnă asta? Ce fel de propoziție este asta? E o rușine! Nu poți stigmatiza! Nu, nu accept asta! Matthieu, nu ai voie să spui așa ceva!", l-a certat Cyril Hanouna.

"S-a întâmplat să fie o bandă din est pe strada mea, nu am ce face", a încercat să se justifice Matthieu. "Și ce dacă? Nu poți să spui asta, nu se face! Așteaptă, nu pot suporta asta, îți spun eu. Ce este asta? Unde suntem acum?", s-a enervat prezentatorul.

Câteva secunde mai târziu, acesta din urmă a ținut să își ceară scuze în numele lui Matthieu Delormeau: "Îmi cer scuze în numele lui Matthieu față de comunitatea românească", a zis acesta, înainte ca colegul său să încerce din nou să se explice. Dar asta era fără să conteze pe supărarea gazdei. "Și ce dacă? Nu mă interesează că spui asta. Recunoaște că ai spus o prostie, nu mai încerca să strigi mai tare“, a spus el sec. 

Géraldine Maillet i-a sărit apoi în ajutor: "Nu înțeleg care este problema cu ceea ce a spus Matthieu, el nu a spus: 'Toți cei din România sunt bandiți'. El a spus: 'Se întâmplă ca pe strada mea să existe o bandă, se întâmplă ca aceasta să vină din est'. "E grav ce am spus? Așa că nu te mai lua de mine și nu mă mai face să trec prin toate chestiile astea, e în regulă", s-a plâns el. "E bine să explici, pentru că așa cum ai spus, ar fi putut să te facă să crezi...", a conchis Danielle Moreau, făcând ca spiritele în platou să se liniștească.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Monden Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel