Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Proprietarul celebrului brand de bijuterii Tiffany a murit misterios după ce a căzut de pe un vas de croazieră la ora 3 dimineața
WhatsApp
Proprietarul bijuteriilor Tiffany din Turcia a murit într-un mod subit după ce a căzut de pe un vas de croazieră la ora 3:00 dimineața.
Proprietarul celebrului brand de bijuterii Tiffany's a murit misterios după ce a căzut de pe un vas de croazieră la ora 3 dimineața / Foto: Facebook

Dilek Ertek, în vârstă de 71 de ani, ar fi murit după ce a căzut în mare în largul coastelor Tahitiului, pe 26 octombrie.

Ea a condus prestigioasele operațiuni de bijuterii Tiffany din Turcia timp de aproape 30 de ani, deschizând primul Tiffany & Co din Turcia în Istanbul în 1995.

 

După două zile de călătorie, a dispărut și se crede că a murit

 

Ertek se afla pe nava de croazieră Norwegian Spirit, la bordul căreia se îmbarcase la 24 octombrie cu intenția de a-și sărbători cea de-a 72-a aniversare pe mica insulă Bora Bora din Pacific, la 5 noiembrie, croaziera urmând să se încheie în Hawaii.

Imaginile de securitate de pe navă arată o figură necunoscută căzută peste bord în jurul orei 3:00 pe 26 octombrie, despre care autoritățile cred că este Ertek.

A fost organizată o căutare a cadavrului ei, dar nu au reușit să o găsească, iar eforturile de a o localiza au fost acum încheiate.

Fiul ei, Gökçe Atuk, susține că din cabina mamei sale au dispărut niște bijuterii foarte valoroase. El a mers în Tahiti pentru a încerca să ajute la eforturile de căutare a mamei sale și, de atunci, a lansat o acțiune în justiție.

 

Un bărbat în vârstă de 74 de ani a fost ținut sub observație de personalul navei de croazieră

 

Un bărbat în vârstă de 74 de ani a fost ținut sub observație de personalul navei de croazieră într-o cabină separată în următoarele trei zile, până când nava a acostat în Tahiti.

Bărbatul a fost interogat de poliție în Tahiti înainte de a fi eliberat din cauza lipsei de probe și s-a întors de atunci în Elveția, țara sa natală.

Presa turcă a declarat că prietenii și familia lui Ertek nu cred că moartea sa a fost o sinucidere, deoarece ei credeau că aceasta a avut o viață "fericită și pașnică".

Experții nu sunt siguri cum a reușit bătrâna de 71 de ani, cu o înălțime de doar puțin peste 1,50 metri și abstinentă, să cadă peste balustrada de protecție înaltă de un metru și jumătate de pe partea laterală a navei și să se prăbușească în ocean.

Căpitanul Mustafa Can a declarat că ar fi fost "dificil să cadă de pe acest tip de navă de pasageri și de croazieră".

Născut la Istanbul, Ertek a absolvit departamentul de arhitectură al Universității Mimar Sinan, înainte de a studia diamantele la Institutul Gemologic al Americii din New York, conform Unilad.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Monden Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel