Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
PREMIERĂ în politica românească. Iohannis și Orban s-au ținut de cuvânt!
WhatsApp
Premierul Ludovic Orban a declarat vineri, la finalul discuțiilor cu președintele Iohannis de la Palatul Cotroceni, că au convenit organizarea alegerilor anticipate. Jurnalista Oana Stănciulescu susține că prin această decizie, cei doi lideri politici au făcut ceea ce au promis înaintea alegerilor prezidențiale, lucru extrem de rar în politica românească.
presidency.ro

"Președintele și primul ministru au anunțat astăzi că vor fi alegeri anticipate, așa cum au spus, de altfel, și după moțiunea de cenzură împotriva guvernului PSD. S-a optat atunci pentru un guvern PNL (dar să nu uităm că USR a refuzat să participe la guvernare) pentru a putea îndrepta erorile guvernării PSD. Declanșarea alegerilor anticipate în acel moment păreau imposibile, iar rămânerea PSD la guvernare era un dezastru pentru țară. În plus, România avea urgent nevoie de un buget de stat realist.

Iată că nu au trecut nici două luni că președintele Iohannis și premierul Orban au anunțat decizia pentru declanșarea alegerilor anticipate, un lucru extrem de rar în politica românească. Toată lumeaa știe cât de complicat este să declanșezi alegerile anticipate, aproape imposibil. Dacă însă vor reuși, următorii ani vor fi dominați de președintele Iohannis și premierul Orban, care își vor impune viziunea pentru dezvoltarea României. PSD și USR sunt deja principalii pierdanți, iar despre ALDE și PRo România nu mai are rost să vorbim", a spus jurnalista Oana Stănciulescu pentru STIRIDIASPORA. 

10 octombrie 2019, președintele Klaus Iohannis promite alegeri anticipate

„Voi propune o soluție de executiv care să asigure o guvernare eficientă până la următoarele alegeri parlamentare, indiferent când se vor desfășura acestea. Cea mai bună soluție este întoarcerea cât mai rapidă la votul cetățenilor, adică alegeri anticipate. Aceasta nu se poate face decât dacă există un consens. Voi constata în ce măsură există un astfel de consens și care e cea mai bună variantă pentru bunul mers al României”, a declarat Klaus Iohannis.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Editorial Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel