Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Oana Stănciulescu: ANALFABETA vrea să pună BOTNIȚĂ celor care nu au CARNET PSD
WhatsApp
Viorica Dăncilă a declarat că ar fi nevoie de un act legisltiv care să incrimineze calomnia și insulta, după ce timp de două zile a fost huiduită în județul Constanța. Jurnalista Oana Stănciulescu spune pentru STIRIDIASPORA de ce acest lucru nu este posibil.

"Mai mulți cetățeni ai acestei țări, plătitori de taxe și impozite ca să poată primul ministru să se plimbe cu elicoperul în timp ce ei stau 5-6-7 ore blocați în trafic, s-au gândit să-și exprime nemulțumirile față de conducere. Cum? Huiduind și scandând, doar nu aplaudând că nu erau la Ateneul Român, iar Viorica Dăncilă nu era Kiril Petrenko. Din același considerent, și ținând cont de demonstrațiile de limba română și de logică pe care premierul României le-a făcut încă de la început, oamenii și-au scandat nemulțumirile, inclusiv stringându-i premierului ANALFABETA, ANALFABETA.

Doamna Dăncilă în loc să fugă de rușine direct la abecedar, s-a gândit, dacă tot a fost comparată cu Elena Ceaușescu, să reacționeze și să acțiuneze ca atare, adică să pedepsească insulta și calomnia. De ce spun că a acționat ca Elena Ceaușescu? Pentru că insulta, calomnia, defăimarea au fost pedepsite penal în vremea comuniștilor. Din păcate și după 1989, când la conducere erau tot social democrații lui Dăncilă, până la momentul integrării României în UE.

Ce nu mai știe doamna prim ministru este că insulta și calomnia au fost dezincriminate din rândul faptelor penale pedepsite cu închisoarea la începutul anilor 2000, ca o condiție a aderării României la Uniunea Europeană. Ele au fost scoase din Codul Penal în 2006. Deci, doamna Dăncilă, care se laudă cu mandatul ei de europarlamentar, habar nu are de nimic. În schimb, știe să le sugereze, în direct, colegilor de partid să inițieze de urgență un proiect de lege care să le interzică celor care au nemulțumiri să mai deschidă gura. Cu alte cuvinte, să le pună botniță celor care nu au carnet PSD. Ei, acest lucru ar fi posibil dacă PSD ar mai avea majoritate în Parlament, dar dacă s-ar aproba acest lucrur, colegii europarlamentari, nu academicieni ca ai Lenei, nu doar că ar impune sancțiuni României pentru că și-a încălcat promisiunile, dar ar și izola-o pe plan internațional. Dar ce să știe biata doamnă Dăncilă, când ea are reale dificultăți în a citi un text, nu a-l înțelege. 

Ceea ce iar nu știe doamna Dăncilă că nu este obligaată să rămână într-o funcție publică și poate să meargă în mediul privat, care, sunt sigură, o așteaptă cu brațele deschise.

Dacă nu o face, dintr-un motiv care ne scapă, atunci, doamna Dăncilă trebuie să afle că cetățenii acestei țări au dreptul să se exprime liber, potrivit Constituției, că au dreptul să o întrebe de unde are rochiile de firmă, de ce merge cu elicopterul când ei merg cu mașini, de ce nu știe să vorbească corect limba română. Iar doamna Dăncilă trebuie să răspundă. Este prea dificil, nu-i așa? Nu ne rămâne decât să mai așteptăm câteva luni și să ne gândim că nu ni s- întâmplat niciodată", a spus Oana Stănciulescu pentru STIRIDIASPORA.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Editorial Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel