Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Oana Stănciulescu: Mircea Diaconu copiază programul lui Ponta din 2014
WhatsApp
Mircea Diaconu, candidat care se autoproclamă independent la alegerile prezidențiale din 10 noiembrie 2019, dar care este susținut de Pro România și ALDE, are mai multe lucruri în comun cu Victor Ponta decât lasă să se vadă, susține jurnalista Oana Stănciulescu pentru STIRIDIASPORA.
Sursa foto: captură Antena 3

"Mircea Diaconu a fost ieri la o emisiune televizată unde a spus verzi și uscate, ba că președintele Klaus Iohannis vrea puteri mai mari la fel cum avea Ceaușescu, ba că el vrea să semene cu toți la un loc- pușcăriași, eroi. În fine, pare un rol extrem de dezlânat, fie cine i-a scris scenariul nu e prea coerent, fie el nu a învățat cum trebuie.

În ceea ce privește atribuțiile președintelui, nu poți decât să rămâi cu gura căscată. Dacă și SUA sau Franța unde președintele este șeful executivului, nu sunt țări democrațice, ce să-i mai zicem domnului Diaconu. Înțelegem de la el că republica prezidențilală franceză este un regim dictatorial, spre deosebire de republica semi-prezidențială din România de astăzi. Pare că dle Diaconu, care a fost patru ani în Parlamentul European, nu are noțiuni minime de politică.

Ceea ce mai surprinde la domnul Diaconu este faptul că i-a copiat discursul lui Victor Ponta, de acum cinci ani, de când acesta din urmă voia să ajungă președinte, și când programul lui era conceput în jurul ideii de unificare. Unificatorul Ponta voia să facă a doua mare unire a românilor, după cea de la 1918. Iată că acum el este copiat de unificatorul Diaconu.

În cele 36 de pagini de program din 2014, Victor Ponta se descria drept un viitor președinte unificator, pacificator. Exact așa vrea să fie acum și Mircea Diaconu. Tot unificator, tot iubitor de oameni ca și Ponta. În rest, cei doi nu au nimic în comun, așa cum spune dl Diaconu, abia dacă se cunosc. Doar se susțin unul pe altul din 2014 încoace.

Unificatorii Ponta și Diaconu vor să mai încerce odată poarta de la Palatul Cotroceni, care cel mai probabil va rămâne închisă multă vreme de cum încolo pentru amândoi", a spus jurnalista Oana Stănciulescu pentru STIRIDIASPORA.

Mircea Diaconu: Asta scrie în fișa postului

”Eu vreau să fiu președintele unificator. Societatea trebuie să funcționeze cu toți membri săi. Până acum a funcționat: ăștia sunt buni, ăștia sunt răi. Într-o societate sunt toate categoriile de oameni. Președintele trebuie să fie și al pușcăriașilor și al vinovaților și al nevinovaților și al academicienilor, trebuie să fie al tuturor. Asta scrie în fișa postului”

”Am scos verbele din Constituție care se referă la prestația Președintelui. Sunt verbe pasive. ”Un om” ar trebui să semene cu toți la un loc, cu cetățenii acestei țări și să trăiască la fel. Măcar să ne iubească, să ne înțeleagă, să ne capaciteze. Ăstă e verbul care mă interesează. Să creeze încet încet senzația ca cetățeanul să se implice, fiecare cât poate”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Editorial Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel