Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Oana Stănciulescu: Raed Arafat, din erou, o PROBLEMĂ. De ce trebuie să plece!
WhatsApp
Opinia publică este în șoc după difuzarea celor 20 de minute de filmare de la Colectiv, imagini care nu au ajuns la Parchet, ci au stat la sertar. Acesta este primul motiv pentru care Raed Arafat trebuie să demisioneze, consideră jurnalista Oana Stănciulescu. 
Foto Facebook

"Ar trebui ca aceste imagini devastatoare, publicate de Libertatea, care au stat ascunse 4 ani să fie difuzate obligatoriu la Parlament, la guvern, iar fiecare demnitar să fie obligat să se uite, nu 20 de minute, ci ore întregi până realizează că așa ceva nu trebuie să se mai întâmple în această țară, care a fost și așa greu încercată.

Red Arafat susține că nu știa de imagini, ofițerul care le-a transmis presei spune contrariul. Chiar și așa, faptul că ditamai șeful ISU habar nu are de această filmare este un motiv suficient pentru a pleca.

Dar dacă ofițerul care le-a difuzat are dreptate, dacă Raed Arafat le-a văzut în urmă cu 4 aani? Se încumetă vreun procuror să-l ancheteze pe eroul Arafat? Tăinuirea unei informații este pedepsită în România cu închisoare. Dacă se dovedește că este așa, va merge Arafat la pușcărie? Nu-și imaginează nimeni așa ceva, în acest moment. Nu știm dacă este vinovat, dar se găsește oare vreun procuror să facă dosar și un judecător să spună populației cre este adevărul? Greu de crezut.

Nu mai discutăm aici despre cauzrile anterioare, despre Apuseni, Sulina etc.

Hai să vorbim doar despre acest caz. Cum este posibil ca un demnitar al statului, poate de prea multă vreme în acest scaun, să transmită pe Facebook că va da toate explicațiile după alegerile prezidențiale?

A înțeles cineva de ce? Este Arafat în campanie?

Poate să-și ia concediu dacă tot este fără sunet. Dar dacă este copiat și de alți șefi de instituție? Ei de ce să nu refuze lămurirea populației în alte spețe?

Inadmisibilă reacția secretarului de stat, mai les într-un caz atât de sensibil și de tragic.

Despre atitudinea din noaptea aceea, despre faptul că nu a coordonat echipa, că a trecut pe lână morți și răniți fără să tresară nu mi este nimic de adăugat. Din erou, Raed Arafat a devenit o problemă. Dacă nu mai are un strop de demnitate să plece, atunci cineva trebuie să aibă curaj să-i spună la revedere", a spus jurnalista Oana Stănciulescu pentru STIRIDIASPORA.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Editorial Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel