Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cristina Ţopescu, apel către USR-PLUS: "Nu staţi acum deoparte, că e GROASĂ!!!"
WhatsApp
Cristina Ţopescu analizează situaţia partidelor care au semnat moţiunea de cenzură şi prezintă o diferenţă între "compromisuri" şi "compromiteri" în politică.

"Compromisuri versus compromiteri

De muuulta rabdare trebuie sa dea dovada Orban zilele astea...trebuie sa asculte toate condițiile pe care semnatarii moțiunii, acum, cand avem nevoie de un guvern nou, se întrec sa i le impună, trebuie sa le asculte, sa le cântărească, sa faca tot felul de calcule în voturi necesare învestiturii, să și strangă din dinți, dupa care sa hotărască, responsabil, care dintre condițiile "aliatilor de moțiune" sunt acceptabile, care nu. Adică să știe exact unde e granița dintre compromisuri si compromiteri și să acționeze în consecință. Pentru ca trebuie sa formeze urgent un guvern si sa se apuce de treabă.

Bugetul e praf, deficitul bugetar o tot ia razna, inflația la fel iar imprumuturile externe îi vor indatora și pe nepoții celor care au acum vreo 30 de ani. Ca să oprească degrabă cursa asta spre infern, minimizând pe cat posibil pagubele, Ludovic Orban trebuie sa negocieze inteligent, înțelept, concesiv chiar. Nu obții pe termen scurt, obții mai mult si mai important pe termen mediu si lung. Asta i politica, ne place sau nu. Așa sunt negocierile și în business. Mai lași, mai cedezi, joci tare uneori, defensiv alteori, in functie de situatie si de parteneri (sau adversari, dupa caz).

Nu îi ridic acum o statuie lui Orban și nici să l martirizez nu intenționez, știa la ce se înhamă și, dacă e om politic, trebuie sa faca față situatiei, clar.

Deci, repet, COMPROMISUL e una, COMPROMITEREA e alta", a scris Cristina Ţopescu, pe pagina sa de Facebook.

Într-o altă poostare, jurnalista a lansat un apel către USR.

"Apel către USR-PLUS: Aţi luptat cu PSD, noi am fost alături de voi. Nu staţi acum deoparte, că e groasă!!! (naiv apelul, oare?)".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Editorial Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel