Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Oana Stănciulescu: Ministrul de Interne este OBLIGAT să spună CINE l-a amenințat pe Cumpănașu
WhatsApp
Alexandru Cumpănașu a avut protecție de la MAI din luna august. Cu toate acestea, nimeni nu a informat opinia publică ce s-a aflat în urma investigației realizate după această amenințare.

Dacă cineva este amenințat cu moartea, instituțiile statului trebuie cu celeritate să afle cine este persoana sau persoanele, grupările etc care ar putea constitui un pericol la adresa posibilei victime. Dacă cineva este amenințat cu moartea, el, familia, copiii lui, organele statului trebuie să afle cu celeritate identitatea celui care a făcut amenințarea și să vină în fața opiniei publice să spună - în urma anchetei a reieșit că a fost amenințat de Popescu, în data de, Popescu a fost interogat, s-a deschis un dosar, stați liniștiți dragi cetățeni plătitori de taxe că individul/indivizii nu circulă nestingheriți, liniștiți, pe străzile Bucureștiului.

Când ministerul de Interne pune la dispoziția unei persoane fizice un dispozițiv de apărare, este obligat să facă o investigație, iar rezultatele să fie anunțate publicului.

Ministrul de Interne Mihai Fifor spunea pe 30 august că cine solicită protecție și are toate documentele o și primește. Dar la ce documente făcea referire, nimeni nu știe. Mai spunea ministrul că orice persoană care face dovada că este amenințată, primește protecție. A venit timpul ca domnul ministru să facă publice dovezile și documentele pe baza cărora a luat această decizie.

„Domnul Cumpănaşu a solicitat oficial acest lucru Ministerului de Interne, s-a făcut analiză în cadrul MAI. Orice persoană care solicită acest lucru şi are toate documentele primeşte acest sprijin. (…) Orice persoană din această ţară care îndeplineşte condiţiile conform legii capătă protecţie în acest sens. Orice persoană din România care face dovadă că este ameninţată, că are viaţa pusă în pericol poate primi protecţia statului, în speţă a MAI sau a altor instituţii. Lucrul acesta s-a întâmplat cu Alexandru Cumpănaşu, s-a făcut verificare, este pe lege, primeşte această protecţie”, a spus Fifor.

Ministrul de Interne se referă probabil la faptul că este o prevedere în lege care i-a permis acest lucru, nu că ar fi avut dovezile amenințării.

Cumpănașu a fost păzit de o gardă de corp din Brigada specială de intervenție a Jandarmeriei și s-a plimbat până acum cu un automobil de lux Volkswagen Touareg pus la dispoziție de MAI. 

După ce în presă au părut informații că Alexandru Cumpănașu nu a depus nicio plângere penală în urma amenințării, acesta a anunțat că a renunțat la protecție. Până în acest moment, nu există însă nicun anunț oficial în acest sens.

„P.S.: Pt toți cei îngrijorați că MAI îmi asigura protecția în bătălia cu clanurile mafiote îi anunț și acum deși am făcut-o de vineri că am CERUT EU ÎNCETAREA acesteia de Duminică seară. M-am săturat de criticile voastre și dacă mi se va întâmplă ceva VOI veți fi autorii morali. MAI nu a dorit să retragă protecția pt mine și le mulțumesc jandarmilor pt tot ce au făcut în această perioada. Și pt toți nedezvoltații neuronal: plângerea penală există și a fost înaintată Procurorului General. Cui a repartizat-o nu știu dar acum puteți dormi liniștiți: nu mai am protecția statului pt mine!!Sper că dormiți mai liniștiți acum!“, a spus Alexandru Cumpănașu pe Facebook, în urmă cu câteva ore.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Editorial Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel