Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Oana Stănciulescu: Dle Barna, iată ce trebuie să faceți ca să aveți succes!
WhatsApp
Liderul USR, Dan Barna, a postat imediat după discuția de ieri cu președintele Klaus Iohannis un mesaj pe rețelele de socializare în care îl îndeamnă pe șeful statului să facă alegeri anticipate. Jurnalista Oana Stănciulescu consideră că Dan Barna a greșit instituția la care trebuie să facă demersuri pentru alegeri anticipate.

"Aveți curajul să facem acum anticipate, i-a spus Dan Barna președintelui Iohannis, ca și când despre curaj este vorba. liderul USR a greșit însă ușa la care să ceară așa ceva. Trecem peste faptul că Barna îi bătea obrazul șefului statului pentru ceva ce nu ținea de el.

Dar ca lider de partid și parlamentar, Dan Bana ar fi trebuit să știe că pentru alegeri anticipate trebuie să-și convingă colegii parlamentari să voteze împotriva a două guverne.

Ca atare, cred că dacă s-ar înarma cu listele pe care sunt cele peste 500 de nume de parlamentari și ar vorbi cu fiecare în parte, ar putea avea succes. Ba mai mult, dacă le-ar lua și o semnătură, ar avea promisiunea lor, ar semna un acord, ar fi și mai aproape de un succes. Cam ceea ce a făcut Ludovic Orban pentru reușita moțiunii de cenzură.

Dar să ceri așa în neant fără să faci niciun demers, niciun pas, niciun gest pentru a ajunge la alegeri anticipate pare mai degrabă o demagogie demnă de un politician vechi, nu unul nou, venit să reformeze clasa politică.

Așadar, domnule Barna, puteți să vă aduce contribuția la schimbarea viitorului României dacă vă urniți de pe scaun și  negociați cu colegii din Parlament. Și toți românii zdraveni la cap vă vor aprecia efortul. Dacă nu, rămâne doar un exercițiu de imagine golit de conținut și nu cred că vreți asta. Mai ales că trageți tot partidul într-o aventură care nu vă va aduce un plus de imagine și de voturi", a spus jurnalista Oana Stănciulescu pentru STIRIDIASPORA.

 

 Mesajul lui Dan Barna postat pe Facebook imediat după plecarea de la Palatul Cotroceni

 

Am ieșit de la consultări unde președintele Iohannis mi-a reconfirmat că își dorește alegeri anticipate. Chestiunea calendarului pentru anticipate consideră însă că trebuie abordată abia după alegerile prezidențiale. Argumentul pe care l-a invocat a fost nevoia de a o înlocui urgent pe Dăncilă.

Domnule Iohannis, haideți să nu mai gândim de azi pe mâine.

Care e alternativa la anticipate? Să puneți acum un guvern slab, fără susținere parlamentară, aflat în permanență la mâna PSD și a celorlalte partide pesediste din Parlament, conduse de Ponta și Tăriceanu, partide care împreună au majoritatea în Legislativ. Un astfel de guvern nu va putea să facă reformele de care România are nevoie și ne trezim, la fel ca în 2016, că după un an de zile se întoarce PSD pe cai mari la guvernare. Ați uitat anul 2016? Știu foarte bine despre ce vorbesc, am fost în guvernul Cioloș, știu cât de mult ne-a afectat lipsa de susținere.

Haideți mai bine să facem anticipate acum, cât PSD este slab. Să mergem acum în fața oamenilor și să câștigăm o majoritate solidă în Parlament. Vă garantez că dacă facem alegeri acum, PSD nu va mai reveni la guvernare pentru 10 ani de-acum înainte. Dacă vreți cu adevărat să scăpăm țara de PSD;

aveți curajul să facem acum anticipate.

Și dacă vi se pare că actuala Constituție nu facilitează anticipatele, haideți să ne luăm un angajament, că oricare dintre noi va câștiga alegerile prezidențiale va iniția un proces de modificare a Constituției care va cuprinde printre altele și posibilitatea ca Președintele să inițieze un referendum de dizolvare a Parlamentului atunci când acesta nu mai reflectă voința cetățenilor. Cum se întâmplă acum, când configurația actuală a Parlamentului, bazată pe votul din 2016, nu mai are nicio legătură cu votul dat de oameni pe 26 mai.

Avem în Parlament un partid nou, care nu a fost pe liste la alegerile din 2016 și 54 de deputați și senatori au trecut la un alt partid față de cel pe listele căruia au intrat în Parlament.

Aveți aici propunerea din programul meu de președinte - https://www.danbarnapresedinte.ro/program_reforma_constitut…
Vă chem să ne asumăm împreună acest obiectiv care va permite rezolvarea mult mai facilă a crizelor de tipul celor pe care le traversăm astăzi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Editorial Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel