Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Petre Roman pleacă definitiv din România. Oana Roman: "Scapă de țara asta de doi bani. Oamenii din afară îi recunosc meritele"
WhatsApp
Petre Roman, fostul premier al României s-a decis să părăsească definitiv România. Oana Roman, fiica acestuia a dezvăluit motivul pentru care a făcut această alegere. Petre Roman se va muta în Elveția, împreună cu soția și fiul său, unde vor să înceapă o viață nouă. 
Petre Roman, a acceptat o funcție de prestigiu și se mută în Elveția. Oana se declară mândră de tatăl său: „Oamenii din afară îi recunosc meritele”

Petre Roman va ocupa o funcție importantă peste hotare, unde va pleca însoțit de familie. Fostul premier va ocupa funcția de Președinte al Universității din Geneva, una dintre cele mai bune instituții de învățământ din lume. 

Petre Roman a divorțat de Mioara Roman și s-a căsătorit cu Silvia Chifiriuc. Chiar dacă între cei doi există o diferență de vârstă de 25 de ani, formează un cuplu solid, de mulți ani și au împreună un băiat, Petruș. Acesta i-a povestit de noua sa oportunitate Oanei, fiica sa din prima căsătorie, care a declarat pentru presă ce se va întâmpla cu tatăl ei.

 

Fostul premier al României, carieră de succes în Elveția

 

După mai mulți ani în care a fost împlinit din punct de vedere al carierei sale în domeniul politic în România, Petre Roman s-a reprofilat în domeniul învățământului. Acesta și-a făcut deja bagajele și este pregătit să înceapă un capitol nou din viața sa, chiar dacă are 75 de ani. Speră la un viitor mai bun pentru fiul său și este mai mult decât încântat, conform Viva.

Anunțul a fost făcut chiar de fiica sa, Oana Roman. Conform acesteia, Petre Roman se va muta în Elveția, unde va ocupa funcția de Președinte al Universității din Geneva, una dintre cele mai bune instituții de învățământ din lume. Oana s-a arătat puțin dezamăgită de decizia părintelui său, dar și mândră pentru că meritele sale sunt, recunoscute.

„Ce credeți? Azi mă sună tata. Printre altele, ca și cum mi-ar fi spus că s-a dus la colțul străzii să cumpere o pâine, mi-a spus că în luna decembrie a fost numit Președintele Universității din Geneva. Una dintre cele mai mari universități din Elveția. Mă bucur foarte tare pentru el că scapă de țara asta de doi bani și că oamenii din afară îi recunosc meritele”, a povestit Oana Roman, relatează unica.ro.

 

Cum a ajuns Petre Roman prim-ministru al României

 

Fostul politician a avut funcții foarte importante în România de-a lungul vieții. Acesta a fost primul premier post-decembrist și s-a remarcat în domeniul politicii imediat după Revoluție. Petre Roman a preluat funcția de șef al executivului după uciderea soților Ceaușescu. Acesta a povestit că a ajuns la Palatul Victoria direct din stradă, de la baricadele de la Inter. A preluat țara cu 8 milioane de angajați și 4 milioane de pensionari, dar și un stat fără datorie. Petre Roman a avut trei mandate de premier al României.

Cu toate că, Petre Roman s-a remarcat în special în domeniul politic, acesta are numeroase diplome și în domeniul științei. A studiat fizica și poluarea mediului, fiind o perioadă scurtă liderul Catedrei de Hidraulică și Mașini Hidraulice de la Facultatea de Energetică. 

După alegerile din mai 1990, Roman a fost numit premier de Iliescu. La acea vreme, tatăl Oanei era inginer și profesor la Politehnică. De aceea, fostul premier a ales postul propus de Elveția.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Monden Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel