Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O româncă de 20 de ani, revelația Italiei, după ce a fost victima hărțuirii și discriminării. Raffy: „Muzica este puterea mea“
WhatsApp
Raffaella Maria Senese, Raffy pe numele ei de scenă, este o tânără în vârstă de 20 de ani, cu origini românești, din Modena: „Muzica este puterea mea și continui să visez la lucruri mărețe“, a spus tânăra în cadrul unui interviu acordat pentru Gazzetta di Modena.
Raffy

Raffy s-a născut în Mirandola, s-a format între Modena, Londra și România, iar ultimul cântec l-a compus în Napoli. "Muzica este slăbiciunea și puterea mea".  Raffaella Maria Senese urcă în topurile YouTube sub numele de scenă Raffy. Studiourile din Modena au pregătit-o ca artist, care a semnat un contract cu Sony. Cea mai recentă creație muzicală a artistei este "Ratatà (Boom)", un single produs împreună cu Ivan Granatino. Ritmurile de vară sunt o explozie de vitalitate ca și cântăreața de douăzeci de ani și cu dorința de a uimi lumea.

R: Cum a apărut noul single?

"Colaborarea cu Ivan Granatino a venit foarte spontan. Tocmai primisem un cântec de la Sony: ar fi trebuit să fie doar al meu, dar îi lipsea "atingerea" unui hit de vară. Așa că am decis să modernizez piesa și să fac un "featuring" pe melodie. Eu și Ivan ne cunoșteam de un an de zile prin intermediul rețelelor de socializare.

O româncă de 20 de ani, revelația muzicală a Italiei 

 

R: Haideți să derulăm caseta și să ne întoarcem la fetița de șapte ani care a descoperit notițele ca antidot la timiditate.

"Muzica a fost întotdeauna visul meu. Întotdeauna m-am descărcat cu muzica, găsind în ea un medicament vindecător și împotriva bullying-ului.

R: Ai fost hărțuită?

"Da, din cauza copiilor de la școală. Așa că muzica a devenit pentru mine o modalitate de a mă răzbuna. Cei care au fost alături de mine știu că muzica este visul meu. Am sperat să ajung la acest nivel și încă mai am multe vise. Vreau să fiu pe cele mai importante scene din lume și să pot emoționa oamenii.

R: Pe scurt, motto-ul "Nu-ți pune limite viselor tale".

"În lume există oameni care încearcă să te demoralizeze într-un fel sau altul. Nu am fost niciodată de acord cu oamenii care au gânduri negative și am crezut întotdeauna în visele mele. Industria muzicală este o lume foarte dificilă. Totuși, dacă știi deja unde să țintești și cine vrei să fii, îți poți croi drum. Am trecut prin momente grele din punct de vedere muzical".

R: În ce sens?

"Am început să cânt în public acum trei ani, în România. Mama mea este de fapt româncă, iar tatăl meu este din Napoli. Standardele în România sunt ca și cântărețul să fie și model. Când m-au văzut, cei de la Sony au înțeles că pot da foarte mult. Trebuie să fii foarte puternic și să nu te descurajezi niciodată. Ușile îți vin în față, dar toate sunt lecții pentru viitor.

Raffy: "Mama mea m-a susținut întotdeauna - este îngerul meu și criticul meu numărul unu."

 

R: Cât de importante sunt locurile în creșterea și expanisunea ta?

"Am crescut cu studioul de muzică Alessandro Po din Modena. Când aveam paisprezece ani, am fost auzită cântând din Anglia și am fost uimită să văd o tânără cu un spectru atât de larg. De asemenea, trebuie să experimentezi, să cânți pe baze pe care nu le-ai mai auzit până acum.

Când aveam paisprezece ani, am dat examenele de la Trinity College din Londra, dar am dat testele în Italia. Am fost sfătuită să studiez canto în Anglia după liceu. În România am luat și lecții de canto cu producători și regizori. Odată cu pandemia, m-am întors în Italia.

R: Proiecte pentru viitor?

"În octombrie voi începe să studiez moda la universitatea din Milano. Vreau să am o a doua opțiune. Sunt o artistă polivalentă: îmi place moda, machiajul, orice formă de artă".

R: Ce muzică ascultați?

"Cântăreața mea preferată este Christina Aguilera. Întotdeauna am fost un artist pop cu suflet. Când sunt singură, îmi place să o ascult pe ea, pe Amy Winehouse și pe Whitney Houston."

R: Muzica îți dă putere împotriva bullying-ului. Ai și oameni care și-au fost alături?

"Mama mea m-a susținut întotdeauna - este îngerul meu și criticul meu numărul unu."

R: Ce fel de caracter are Raffy?

"Sunt foarte introvertită, dar când mă apropii de oameni devin cel mai bun prieten al lor, cel care râde și glumește mereu. Nu beau și nu fumez. Prefer să fiu eu însămi în orice moment. Am un caracter puternic, dar când vine vorba de muzică pot să izbucnesc și în lacrimi". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Monden Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel