Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O familie de români cu 12 copii a primit cetățenie italiană: „Aceștia sunt noii italieni care contribuie la creșterea comunității noastre”
WhatsApp
O familie românească cu 12 copii au primit cetățenie italiană. Primarul din Mansuè, provincia Treviso, regiunea Veneto din Italia, a spus: „Merită!”
O familie de români cu 12 copii au primit cetățenie italiană: „Aceștia sunt noii italieni care contribuie la creșterea comunității noastre” FOTO: captură ilgazzettino.it

Cetăţenie italiană pentru întreaga familie de români: tată, mamă şi 12 copii. Primarul Leonio Milan, după ce a evaluat caracteristicile familiei, nu s-a gândit de două ori. Ieri dimineață a avut loc ceremonia în Primărie, cu oferirea cetățeniei tatălui român, în vârstă de 39 de ani, a soției sale, în vârstă de 37 de ani, și a celor 12 copii ai acestora. „Onisim Bizu și soția sa Oana sunt de origine română”, spune Milan. „Sunt în Italia de foarte mult timp. Toți copiii lor s-au născut în Italia. De ce am decis să dau cetățenia tuturor? Pentru că sunt perfect integrați în comunitatea noastră, vorbesc foarte bine italiană, copiii lor au văzut lumina pe pământ italian și toți învață. Unii în Itis, unii în liceu, până la cei mici care merg la grădiniță. Acest tânăr cuplu a încercat mereu să crească și să se perfecționeze”.

Capul familiei lucrează în construcții, și-a început ucenicia ca muncitor, devenind în cele din urmă un expert zidar. Dar nu s-a oprit aici. „Își dorea absolut să-și îmbunătățească poziția”, spune Milan, „așa că a depus mult efort și cu mult sacrificiu a urmat școala serală până la obținerea diplomei. Acum este un maistru foarte căutat”. Oricine îl cunoaște bine pe primarul Milan știe că nu este indulgent. A fost comandantul carabinierilor, este un om pentru care valorile, respectul pentru reguli și onestitatea sunt pe primul loc. Prin urmare, „atribuirea cetățeniei italiene familiei de români trebuie citită în această lumină”, scriu jurnaliștii din Italia.

Italia, lovită de fenomene meteo extreme: După furtunile violente, grindina și tornada, vine canicula
 

 

Primar: „Aceștia sunt noii italieni care contribuie la creșterea comunității noastre”

 


„Aceștia sunt noii italieni care contribuie la creșterea comunității noastre”, subliniază primarul. „Ar fi trebuit să-i vezi pe copiii pe care i-am primit în primărie. Înalt educați, erau cei care țineau în brațe pe cei mai mici, cei care își țineau de mână fratele sau sora. Niciodată părinții lor nu au fost nevoiți să-și facă griji pentru ei. Această familie este de religie creștină evanghelică, la fel și mai multe familii din Europa de Est care locuiesc în municipiul nostru”.

În urmă cu câțiva ani, administrația a acordat permisiunea ca o hală în zona de producție să fie folosită ca biserică evanghelică. Prezența industriilor care oferă locuri de muncă și case cu chirii încă accesibile a făcut din Mansuè un municipiu atractiv pentru migranți. Potrivit datelor Fundației Moressa acum câțiva ani, Mansuè are 18,5% din cetățeni străini, adică 936 din 5.064 de locuitori.

Italia. Escroci români, la Colosseum: Cereau bani pentru intrare sau se prefăceau că sunt ghizi turistici. Prețuri exorbitante pentru un tur

 

------------------------------------

Dragi cititori, pagina de Facebook a site-ului ȘtiriDiaspora întâmpină probleme din cauza unor restricții abuzive care ne limitează impactul, iar astfel nu mai putem ajunge la dumneavoastră. Dacă doriți să fiți în continuare la curent cu cele mai importante știri și evenimente din Diaspora, vă rugăm să urmăriți și noua pagină a site-ului nostru:  

https://www.facebook.com/stiridiasporaexclusiv             

Vă mulțumim ca sunteți alături de noi,

Echipa ȘtiriDiaspora

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp

TOP CELE MAI CITITE STIRI

Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
Spectacola.ro
31 ian 2023, 22:25
DefenseRomania.ro
30 ian 2023, 19:17
RadioDCNews.ro
31 ian 2023, 13:22
DCMedical.ro
31 ian 2023, 11:34
DCNews.ro
31 ian 2023, 19:24
Astrosens.ro
30 ian 2023, 10:54
DCMedical.ro
31 ian 2023, 11:34
Astrosens.ro
30 ian 2023, 10:54
DCBusiness.ro
31 ian 2023, 22:22
RadioDCNews.ro
31 ian 2023, 13:22
DefenseRomania.ro
30 ian 2023, 19:17
DCNews.ro
31 ian 2023, 19:24
Spectacola.ro
31 ian 2023, 22:25
DCBusiness.ro
31 ian 2023, 22:22