Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un profesor român oferă gratuit meditații elevilor din toată țară pentru examenul de Evaluare Națională
WhatsApp
Un profesor din Buzău distins cu titlul Merito și-a propus să ofere cursuri gratuite elevilor din toată țara care urmează să susțină examenul de Evaluare Națională. 
Foto: Cătălin Zaman și elevii săi / Sursă: Cătălin Zaman - Facebook

Profesorul Cătălin Zaman, distins cu titlul Merito și director al Școlii Gimnaziale "Învățător Nicolae Ispas" din Clondiru, Buzău, lansează un program de meditații online gratuite pentru elevii din întreaga țară care se pregătesc pentru examenul de Evaluare Națională. 

Aceste lecții sunt disponibile pentru toți elevii de clasa a VIII-a, cu accent pe cei ai căror părinți nu le pot oferi sprijin suplimentar. Înscrierile au fost deja primite din diverse zone ale țării, inclusiv Maramureș, Cluj sau Iași. 

Cum se pot înscrie cei interesați 

 

Profesorul a explicat că lecțiile vor fi susținute online prin intermediul platformei Google Meet, începând cu săptămâna următoare. Ele sunt concepute să ofere ajutor tuturor copiilor care au nevoie, în special celor din medii defavorizate, atât din mediul rural, cât și urban. În prezent, aproximativ 30 de elevi s-au înscris în program, iar numărul lor se așteaptă să crească la 50. 

"În legătură cu lecţiile gratuite, sunt adresate tuturor copiilor din ţară. Se vor desfăşura în format online, pe Google Meet, începând de săptămâna viitoare. Sunt destinate tuturor copiilor care au nevoie de ajutor, cu precădere cei din medii dezavantajate, din mediul rural, dar am primit cereri de înscriere şi din mediul urban. Momentan sunt 30 de elevi înscrişi, cred că vom ajunge undeva la 50 de copii.

Vorbim de copii din Maramureş, Cluj, Arad, până la Suceava şi Iaşi. Copiii din şcoala unde sunt eu profesor beneficiază deja de ore de pregătire suplimentară, trei ore săptămânal. Lecţiile sunt dedicate elevilor aflaţi la final de clasa a VIII-a care vor susţine Evaluarea Naţională. Avem toate instrumentele necesare susţinerii orelor online, vom recapitula materia şi vom face teste la Limba şi literatura română, fiind profesor de Limba română", a declarat directorul Şcolii Gimnaziale din Clondiru, Cătălin Zaman.

Pentru a se înscrie în program, elevii interesati trebuie să trimită un e-mail sau un mesaj pe pagina de Facebook "Proful de la țară". Profesorul a exprimat dorința ca acest program să fie doar începutul, sperând să inițieze în viitor și un program de pregătire pentru elevii care susțin Bacalaureatul, tot gratuit și online.

"Este un proiect pe care l-am gândit de câţiva ani, dar nu am reuşit să îl pun în practică din lipsă de timp. Este un proiect la care visez de multă vreme. Anul acesta am luat decizia de a organiza pregătire online pentru că a fost clar pentru mine semnul că sunt mulţi copii care chiar au nevoie de ajutor. Lecţiile sunt gratuite, cei interesaţi îmi pot scrie pe adresa de mail [email protected], acolo le ofer un link de acces către un grup de WhatsApp şi de săptămâna viitoare dăm drumul la treabă, stabilim un orar astfel încât toată lumea să fie disponibilă. Sper ca acesta să fie doar începutul, iar elevii să vină din ce în ce mai mulţi, de la an la an. Îmi doresc să iniţiez de la anul un program de pregătire şi pentru elevii care susţin Bacalaureatul, tot gratuit, în mediul online", a precizat profesorul Merito de Limba română pentru Agerpres. 

În plus, recent, școala a inaugurat săli de clasă amenajate în șase containere, ca parte a procesului de reabilitare în care se află instituția. Aceste containere au fost donate de Camera Notarilor Publici din București și sunt dotate cu toate facilitățile necesare desfășurării activităților școlare.

"Suntem o şcoală cu patru săli de clasă, învăţăm în două schimburi. Grădiniţa şi şcoala au intrat în reabilitare de curând, primăria ne-a relocat, avem şi un program de afterschool privat finanţat de cei de la 'Nouă ne pasă' şi la acest program sunt şase clase incluse, de la clasa a III-a la clasa a VIII-a. Avem nevoie de spaţii pentru a ne desfăşura atât activitatea de la cursuri, clădirile fiind în renovare, cât şi acest program de afterschool la care sunt prezenţi 52 de copii provenind din medii defavorizate. Este un program cu două ore de Română şi trei de Matematică săptămânal şi oferă şi o masă caldă, iar containerele le-am obţinut dintr-o donaţie a Camerei Notarilor Publici din Bucureşti. Băncile şi tablele le-am achiziţionat din fondurile şcolii. Containerele sunt bune calitativ, geamuri termopan, aer condiţionat, încălzire prin convertoare electrice, au tot ce le trebuie, primăria se va ocupa de energia electrică", arată cadrul didactic.

Cătălin Zaman a fost distins cu titlul Merito în 2021, pentru rezultatele deosebite obținute de elevii săi la examenul de Evaluare Națională. Mai mult de jumătate dintre aceștia au obținut medii de peste 9. 

----------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
pixel