Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O bunică din Ucraina şi nepotul de patru ani, loviți de o maşină în Iași
WhatsApp
Doi refugiaţi din Ucraina au fost accidentați, azi dimineață, 1 aprilie,  de o maşină în zona Petru Poni, pe şoseaua Păcurari din Iași.
O bunică din Ucraina şi nepotul de patru ani, loviți de o maşină în Iași

Femeia din Ucraina şi copilul de patru ani au fost răniţi uşor. Poliţiştii comunică dificil cu femeia din cauză că nu înţelege limba română şi nu ştie nici engleză, fiind nevoie de un translator.  

Femeia, în vârstă de 46 de ani, și nepotul ei de 4 ani, au fost duși la spital. Bunica a ajuns la Spitalul “Sfântul Spiridon”, iar copilul la Spitalul “Sfânta Maria”. Când au ajuns la faţa locului echipajele de prim ajutor, femeia era inconştienţă. Din primele verificări rezultă că pietonii ar fi traversat regulamentar, relatează  ziaruldeiasi.ro 

"Astăzi, 01 aprilie ac, în jurul orei 10.30, polițiștii rutieri au fost sesizați despre un accident rutier soldat cu victime omenești, ce a avut loc pe raza municipiul Iași. Din primele cercetări efectuate la fața locului a rezultat faptul că un conducător auto ar fi acroșat două persoane (un copil și un adult). Conducătorul auto a fost testat cu alcool testul, rezultatul fiind negativ. Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă" au transmis, oficial, polițiștii rutieri. 

 

Din 600.000 de refugiaţi ucraineni care au intrat în România, doar 4.300 au cerut azil

 

Numai 4.322 de ucraineni au cerut azil în România de la debutul războiului din Ucraina încoace, arată Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI), într-un răspuns la o solicitare ZF.

Aceştia pot fi încadraţi în piaţa muncii din România fără un aviz de angajare al instituţiei, aceasta fiind o excepţie de la regula angajării cetăţenilor din afara Uniunii Europene. Cele mai recente estimări ale ONU arată că peste 4 milioane de ucraineni au părăsit ţara, iar datele de la Poliţia de Frontieră spun că până în 30 martie au intrat în România 587.000 de ucraineni. Cu cei care au intra şi astăzi în ţară, cifra se apropie de 600.000.

„De la începerea conflictului din Ucraina, 4.322 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în ţara noastră. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională şi pot fi încadraţi în muncă fără aviz de angajare”, a transmis IGI către ZF.

 

Majoritatea ucrainenilor aleg să plece din România

 

Realitate din teren confirmă spusele IGI: centrele de primire de refugiaţi din România sunt pline, dar majoritatea ucrainenilor aleg să plece în alte ţări din Vest şi prea puţini se gândesc să rămână în România. Întrebată de reporterul ZF de ce nu s-a gândit să rămână în România, o refugiată din Ucraina a răspuns „nu cunosc ţara, limba, locurile, mi-ar fi greu să mă adaptez”.

Cu toate acestea, ea vorbea doar ucraineană şi rusă şi alesese drumul Marii Britanii, pentru că avea o cunoştinţă care a locuit acolo şi, cumva, explică ea, i se pare că locul ar putea fi mai familiar.

Zilnic, şi peste 10.000 de ucraineni ajung în România, arată datele de la Poliţia de Frontieră. Spre exemplu, în 30 martie, au trecut graniţa spre România 8.650 de cetăţeni ucraineni. De la declanşarea crizei refugiaţilor şi până în data de 30 martie, la nivel naţional, au intrat în România 587.478 cetăţeni ucraineni, mai anunţă Poliţia de Frontieră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
pixel