Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Mark Zuckerberg a declarat că visul său este ca UN MILIARD de oameni să cheltuiască bani reali în Metaverse pe bunuri digitale false
WhatsApp
Mark Zuckerberg și-a dezvăluit miercuri ambițiile de a avea un miliard de oameni care să se alăture lumii sale de realitate virtuală - Metaverse - și de a crea o economie digitală constând în bunuri false pentru ca utilizatorii să se poată "exprima".
Suma uriașă de bani pe care Mark Zuckerberg a pierdut-o după ce Facebook și Instagram s-au prăbușit

Directorul general al Facebook a vorbit cu Jim Cramer de la CNBC, în timp ce încearcă să estompeze granițele dintre realitatea virtuală, augmentată și cea reală în lumea sa futuristă.

„Steaua noastră de Nord este că, până la sfârșitul deceniului, sperăm să ajungem practic la aproximativ un miliard de oameni din Metaverse care fac sute de dolari de comerț fiecare, cumpărând bunuri digitale, conținut digital, diferite lucruri pentru a se exprima”, a spus Zuckerberg.

„Deci, fie că este vorba de îmbrăcăminte pentru avatarul lor, de diferite bunuri digitale pentru casa lor virtuală sau de lucruri pentru a-și decora sala de conferințe virtuală. Utilități pentru a putea fi mai productivi în realitatea virtuală și augmentată și în întregul Metaverse”, a adăugat el.

 

 

 

Deși economia americană se confruntă cu o perioadă de inflație, Zuckerberg vrea să fie pionierul a ceea ce el numește 'economia creatoare'

 

Într-un moment în care economia americană se confruntă cu o perioadă de inflație, iar americanii plătesc peste 5 dolari pe galon pentru benzină, Zuckerberg vrea să fie pionierul a ceea ce el numește 'economia creatoare'. 

„Cred că va exista o economie masivă în jurul acestui lucru. Va crea o mulțime de oportunități pentru creatori', a declarat cel care a renunțat la Harvard. „De aceea auziți atât de des discuțiile mele despre economia creatorului. Sunt foarte entuziasmat de o lume în care vor exista milioane de oameni care vor putea face o muncă creativă care îi va face fericiți la locul de muncă, în loc să facă lucruri pe care le fac astăzi pentru că simt că trebuie să le facă pentru a câștiga bani”.

El a continuat comparând 'manualul de joc' al Metaverse în următorii doi ani cu altele similare pe care le-a folosit anterior pentru a construi imperiile Facebook și Instagram, și anume, în esență, 'extinderea monetizării' după „construirea de servicii, deservirea a cât mai mulți oameni posibil, aducerea serviciilor noastre la un miliard, două miliarde, trei miliarde de oameni”. 

De asemenea, Zuckerberg i-a spus lui Cramer că intenționează să conducă următorul capitol al WhatsApp-ului, care va include 'mesageria de afaceri', deoarece dorește să promoveze comerțul electronic pe aplicația gratuită de mesagerie la nivel mondial.

 

Zuckerberg a descris Metaversul ca fiind succesorul internetului mobil

 

'Metaversul', pe care Zuckerberg l-a descris la un moment dat ca fiind 'succesorul internetului mobil', este un set de spații virtuale în care poți să te joci, să lucrezi și să comunici cu alte persoane care nu se află în același spațiu fizic cu tine. 

Și, deși Facebook este lider în ceea ce privește Metaverse, a explicat că acesta nu este un produs pe care o companie îl poate construi singură.   

„La fel ca internetul, Metaverse există indiferent dacă Facebook este acolo sau nu”, a spus Facebook într-o declarație.

„Și nu va fi construit peste noapte. Multe dintre aceste produse vor fi pe deplin realizate doar în următorii 10-15 ani”.

 

Zuckerberg a ieșit din topul primilor zece cei mai bogați miliardari din lume

 

Planurile lui Zuckerberg vin după ce, în martie, acesta a ieșit din topul primilor zece cei mai bogați miliardari din lume, din cauza prăbușirii acțiunilor Meta. În prezent, el ocupă locul 17 pe listă și a pierdut o sumă însemnată de 64,4 miliarde de dolari - mai mult decât valoarea sa netă actuală de 61,1 miliarde de dolari.

Între timp, Sheryl Sandberg, directorul operațional al Meta, a demisionat de la firma Meta la începutul lunii iunie, pe fondul unei anchete privind utilizarea resurselor corporative pentru a ajuta la planificarea viitoarei sale nunți. 

Surse apropiate de mecanismele interne ale Meta au declarat pentru Wall Street Journal că Sandberg, în vârstă de 52 de ani, a ieșit în mod surprinzător din funcția de numărul doi al companiei, în timp ce firma continuă să analizeze viitoarea ei nuntă cu Tom Bernthal, CEO al Kelton, fratele actorului Jon Bernthal.

Deși sursele au declarat că investigația este încă activă, o purtătoare de cuvânt a Meta a insistat pentru DailyMail.com că: "Nu este vorba de o anchetă: „Sheryl nu a folosit în mod necorespunzător resursele companiei în legătură cu planificarea nunții sale”.

„Acest lucru nu are nimic de-a face cu plecarea lui Sheryl din companie”, a adăugat sursa din interior. 

 

Meta Platforms se confruntă cu presiuni tot mai mari

 

Sandberg a șocat lumea afacerilor când și-a anunțat plecarea din companie pe 1 iunie, spunând că se simte 'epuizată' și că se simte ca un 'sac de box' din cauza criticilor cu care Meta și Facebook s-au confruntat în ultima vreme, a relatat WSJ.

Compania mamă, Meta Platforms, fondatorul Mark Zuckerberg și alți directori s-au confruntat cu presiuni tot mai mari pentru a-și reevalua serviciile de social media după un raport bombă al unui denunțător de anul trecut, care a dezvăluit că firma era conștientă de efectele negative pe care Instagram le avea asupra adolescenților, dar nu a făcut mare lucru pentru a se schimba.

Iar acum, compania cu sediul în Pao Alto se teme de noi reacții de respingere a încercării sale de a extinde consumul pe platformele sale digitale, deoarece economiștii de la Goldman Sachs au dublat probabilitatea ca economia SUA să intre în recesiune în următorul an, în condițiile în care și-au redus perspectivele de creștere din cauza îngrijorărilor legate de inflație și de ratele dobânzilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Monden Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel