Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Marea Britanie va interzice personalităţilor celebre în rândul minorilor să apară în reclamele la pariuri
WhatsApp
Reclamele la jocurile de noroc din Marea Britanie în care apar celebrităţi, personalităţi din sport şi influenceri de pe reţelele de socializare, care sunt populari în rândul persoanelor cu vârste sub 18 ani, vor fi interzise în virtutea unei noi legi, concepută pentru a-i proteja pe minorii din această ţară şi una dintre cele mai mari pieţe din lume din domeniul pariurilor, informează Reuters.

Noile reglementări mai stricte fac parte din angajamentul asumat de Autoritatea de standardizare a publicităţii (ASA) din Marea Britanie pentru "salvarea tinerilor şi a telespectatorilor vulnerabili", a anunţat marţi această agenţie britanică.

"Aceste reguli vor avea un impact semnificativ asupra agenţiilor de publicitate din domeniul jocurilor de noroc, care încearcă să îşi promoveze brandurile folosind personalităţi din lumea sportului şi celebrităţi, precum şi influencerii de pe reţelele de socializare, care sunt foarte populari în rândul tinerilor sub 18 ani", au precizat reprezentanţii ASA.

Fotbalistul Cristiano Ronaldo, unul dintre starurile echipei Manchester United, şi Jose Mourinho, fostul manager al clubului Chelsea, au apărut în trecut în reclame la jocuri de noroc.

Comitetul pentru Practici în Publicitate, care formulează normele ce sunt apoi reglementate de ASA, a anunţat că agenţiile de publicitate nu trebuie să mai încerce să fie asociate cu cultura tinerilor.

Marea Britanie va interzice personalităţilor celebre în rândul minorilor să apară în reclamele la pariuri



Noile regulamente vor intra în vigoare începând din luna octombrie a acestui an.

Casele de pariuri britanice, inclusiv Ladbrokes, Coral, Entain şi 888, au obţinut profituri de miliarde de lire sterline în ultimii ani, după ce sumele pariate online au crescut până la niveluri record în timpul perioadelor de lockdown.

Într-un raport din 2021, Public Health England a exprimat o serie de îngrijorări legate de problema pariurilor şi a ajuns la concluzia că această practică cu efecte dăunătoare ar trebui să fie considerată o chestiune de sănătate publică. Agenţia britanică a mai spus că piaţa pariurilor a obţinut venituri de 14,2 miliarde de lire sterline (18,6 miliarde de dolari) în 2020.

Guvernul britanic a înăsprit regulamentele privind pariurile în ultimii ani, inclusiv prin impunerea unei limite maximale la terminalele de joc, controale mai stricte privind vârsta şi identitatea pariorilor online şi acordarea unui sprijin de specialitate persoanelor care devin dependente de pariuri, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Monden Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel