Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Marcel Ciolacu, față în față cu Denise Rifai: „PSD nu are nevoie de încă un tătic“. Ce spune despre relația cu Dragnea și gafele lui Dăncilă
WhatsApp
Marcel Ciolacu, șeful PSD, este invitatul de marți seară al emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai” de la Kanal D. El a discutat și despre relația cu Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă și așteptările sale de la scena politică.

A trădat-o pe Viorica Dăncilă pentru a prelua puterea în PSD? Marcel Ciolacu a spus că nu şi-a dorit niciodată să devină preşedintele partidului, dar că Viorica Dăncilă a făcut câteva greşeli de neiertat.

„Nu mi-am dorit niciodată să devin preşedintele partidului. Doamna Dăncilă a făcut o mare greşeală - s-a sfătuit cu oameni din afara partidului, iar pentru orice lider politic, asta ajunge şi la costuri. Ce nu a înţeles doamna Dăncilă e că noi am încercat să ţinem parlamentarii să nu participe la vot. E foarte greu şi cred că e o greşeală să ajungi prim-ministru dacă n-ai fost şi parlamentar. Nu-i aduc o vină doamnei Dăncilă, dar n-a fost parlamentar ca să înţeleagă mecanismele parlamentare. Au contat foarte mult şi negocierile cu Victor Ponta ”, a declarat Ciolacu.  

Ciolacu despre relația cu Dragnea și gafele lui Dăncilă

 

„N-a fost vorba de trădare şi n-a fost o victorie a lui Ludovic Orban, ci o conjunctură nefavorabilă pentru Viorica Dăncilă Nu i-am cerut demisia doamnei Dăncilă. În politică, lucrurile sunt simple - când pierzi, pleci. Dacă respecţi acest lucru, vei fi şi respectat de colegii tăi”.  

„Consider că cei care au pierdut (n.r. alegerile) nu au reuşit să se impună în faţa românilor. Nu ştiu care a fost cel mai slab. Nu-s  barometru. Dăncilă, repet, a făcut o greşeală imensă - când nu mai iei deciziile în interiorul partidului, atunci vei lua decizii greşite”, a spus acesta.  

Denise Rifai: Îi e frică lui Marcel Ciolacu de Liviu Dragnea?  

 

Ciolacu a negat categoric că i-ar fi frică de Liviu Dragnea şi de vreo tentativă a acestuia de a reveni în fruntea PSD: „Categoric nu. Am avut o relaţie foarte complexă - a fost o perioadă în care ne sfătuiam şi comunicam foarte mult, o perioadă în care eu am ieşit public în care am spus că nu se mai poate şi trebuie să facă ceva pentru că partidul era intr-o direcţie greşită.

Dar am avut foarte multe discuţii şi despre partid şi despre viaţa noastră, a fost o perioadă în care am comunicat cu Liviu Dragnea, apoi a urmat o perioadă în care nu se mai putea comunica cu el, i-am spus asta cu toate riscurile de excludere. Cred că a greşit foarte mult. Nu are de ce să-mi fie frică de Dragnea.

Ţelul meu în viaţă nu e să rămân preşedinte PSD până la moarte şi nici ţelul lui Dragnea nu e să preia partidul. Dragnea e trecutul, atât pentru mine, cât şi pentru partid”, a spus liderul PSD.

Întrebat cum s-a schimbat partidul, el spune că lucururile sunt acum mai relaxate. „Am impus în partid să mi se vorbească pe numele mic, pe Marcel. Am pornit de la ideea că acest partid nu are nevoie de încă un tătic, un om care le ştie pe toate. Şi părerea mea şi a românilor care ne-au votat - calea corectă aceasta este.”, a spus Ciolacu.

[citeste si]  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Monden Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel