Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Români, escrocherie cu venitul de cetățenie. Prejudiciu de peste 21,5 milioane de euro: „Pericol social extrem”
WhatsApp
Investigațiile cu privire la escrocheria veniturilor cetăţeniei din Italia continuă. Au fost făcute cinci arestări, ieri, după ce trei români și doi egipteni ar fi creat un prejudiciu trezoreriei de peste 21,5 milioane de euro. Judecătorul de instrucție a precizat: „Pericol social extrem”.
Italia. După veniturile ilegale de cetățenie, românii se îmbogățesc și din pensia de cetățenie: Peste 100 raportați, 300.000 euro confiscați

Odată cu ultimele cinci arestări, agenții din cadrul Poliției Financiare din Cremona și Novara au închis cercul maxi-operațiunii care a culminat în noiembrie anul trecut și care a permis destructurarea unei asociații infracționale conduse de români, menită să favorizeze veniturile de cetățenie către persoane lipsite de cerințele stabilite de lege. Sarcinile și funcțiile din cadrul asociației criminale au fost bine definite și conturate. Promotorii aveau sarcina de a procura documentele și numele compatrioților lor care nici măcar nu au pus piciorul în Italia.

Aceste documente au fost apoi predate, prin persoane de încredere, proprietarilor și angajaților centrelor de asistență fiscală și patronatelor conforme care au întocmit și completat documentația falsă care susține cererea. În total, au fost 29 de arestări. 

Italia. O româncă, beneficiara unor venituri de cetățenie și mașină de lux, a stors de la o pensionară peste 40.000 euro cu povești fictive. Spunea că i-au murit copiii

Ultimii care au ajuns în rețeaua militară financiară Cremona, condusă de colonelul Cesare Maragoni, și de colegii săi din Novara, la dispoziția judecătorului de instrucție al tribunalului din Milano Teresa De Pascale, au fost doi egipteni de 32 și 37 de ani cu domiciliul în Milano, un tânăr de 36 de ani din Milano, un român de 22 de ani care locuiește în Crema cu antecedente de fraudă și un român de 23 de ani care locuiește în Cremona cu antecedente de primire de bunuri furate, bătăi, violențe private și furt calificat, infracțiuni comise chiar de când era minor.

Italia. Aproape 30 de români au încasat ilegal sute de mii de euro din venitul de cetățenie. „Credem că este o întreagă organizație“

 

Un prejudiciu adus trezoreriei de peste 21,5 milioane de euro

 

Potrivit rechizitoriului, cei cinci proaspăt arestați, în perioada aprilie 2020 – noiembrie 2021, „au prezentat 208 cereri pentru venituri de cetățenie și 311 pentru venituri de urgență românilor care nu au reședința în Italia. Suma primită ilegal de falșii beneficiari este în jur de 700.000 de euro. Doi dintre egiptenii arestați erau proprietarii Caf, cărora cei doi români le-au procurat documentația pentru a obține, în mod ilicit, contribuțiile prevăzute ale celor două măsuri de sprijin”.

Întreaga grupare, în puțin peste un an, a produs un prejudiciu trezoreriei de peste 21,5 milioane de euro, prin depunerea a peste 10.000 de cereri pentru venituri de cetățenie fără cerințele indicate de lege.

Italia. Cuplu de români, șpagă pentru venitul de cetățenie: Poștărița, „cumpărată” cu haine, parfumuri și dulciuri

Din cercetări, după cum a subliniat judecătorul de instrucție, „reiese trasabilitatea deplină și sigură a suspecților, a multiplelor și repetate escrocherii privind obținerea necorespunzătoare a veniturilor cetățeniei și a veniturilor de urgență în favoarea unui număr mare de subiecți români. Rezultatul operațiunilor de percheziție și sechestru, analiza documentației pe hârtie și electronice și analiza criminalistică a datelor extrapolate de pe telefoanele mobile confiscate, coroborează pe deplin ipoteza de anchetă și față de cei mai recent suspecți, care au acționat după un modus operandi similar și coincide perfect cu cea constatată față de ceilalți destinatari ai măsurilor asigurătorii deja aplicate”.

 

Judecător: „Pericol social extrem”

 

Pentru judecător, „pericolul social extrem, demonstrat prin natura infracțiunilor săvârșite, prin natura sistematică și continuitatea comportamentului ilicit desfășurat, este dovedit în mod incontestabil. Metodele de conduită consolidate și repetate relevă o înclinație deosebită la comiterea unei infracțiuni și un total dispreț față de instituții”.

Italia. Cinci românce, înșelătorie cu venitul de cetățenie: Prinse cu acte false, certificate fictive și copii care nu erau ai lor

Investigațiile au permis să se constate că activitățile ilegale au continuat pe o perioadă de timp începând din 2020 și în curs de dezvoltare pe parcursul anului 2021.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel