Un bărbat de 59 de ani, a fost audiat ieri ca martor la procesul aflat în curs de desfășurare în fața completului condus de judecătoarea Elisabetta Massini.
Inculpatul este un antreprenor în construcții din Viterbo, A.B., în vârstă de 62 de ani, acuzat de violență sexuală și hărțuire, care a fost plasat în arest la domiciliu cu brățară încă din data de 16 mai 2018. Reclamanta era o femeie de 47 de ani, de origine română.
Un dispozitiv exploziv de tip "bombă artizanală" a fost găsit de româncă pe balconul său în dimineața zilei de 3 aprilie 2018, când imobilul a fost evacuat. Specialiștii au intervenit la fața locului, confiscând un obiect artizanal, confecționat din baterii introduse într-un tub din care ieșeau fire, dar care nu ar fi avut însă capacitate deflagratoare.
Apoi au urmat amenințările.
La 26 martie 2018, potrivit rechizitoriului, după ce a înțepat două cauciucuri ale uneia dintre mașinile restauratorilor, acesta ar fi lăsat la fața locului un "pizzino" pe care scria că este un "prim avertisment", iar apoi a continuat:
"Dacă o mai văd pe românca aia murdară lucrând la hotelul-restaurant, voi arunca în aer toată baraca, vă voi urmări și nu voi fi tandru când vă văd", amenință bărbatul.
Nici zece zile mai târziu, la 4 aprilie 2018, acesta ar fi incendiat o fermă de pe malul lacului Bolsena, al cărei acoperiș de lemn a fost devastat de flăcări, cu pagube de treizeci de mii de euro.
Potrivit acuzării, motivul a fost acela de a-și izola fosta soție și de a o face să-și piardă locul de muncă.
"Nu există nicio dovadă că mâna inculpatului a fost la originea primei intimidări și a atacului ulterior", a subliniat cu vehemență avocatul apărării, Samuele De Santis, în timpul unei audieri "în rafală".
"Sunt sută la sută sigur că a fost el, nimeni altcineva nu ar fi putut să aibă ceva cu mine sau cu familia noastră", a răspuns martorul.
"Ne-am gândit imediat la el, pentru că știam că au fost probleme cu fosta lui soție și era singura româncă care ne frecventa compania, plus că fusese de câteva ori la masă cu noi și venise să vadă și ferma de la lac. Am anunțat carabinierii și am depus o plângere, dar în afară de bilet, nu aveam nicio dovadă că era chiar el', a explicat bărbatul de 59 de ani procurorului Eliana Dolce și avocatului reclamantului, presat de avocatul apărării inculpatului tocmai din cauza lipsei de probe pentru ceea ce, în stadiul actual al tehnicii, ar fi doar presupuneri.
Printre martori se află și doi carabinieri de la compania Montefiascone, al cărei post de comandă de la stația din Marta se află chiar în fața blocului de locuințe de la numărul 2, viale Trieste, unde bărbatul de 62 de ani ar fi amplasat dispozitivele explozive, confecționate cu ajutorul instrucțiunilor din tutoriale găsite pe internet.
Unul dintre carabinieri, a cărui intervenție a fost solicitată de femeie a intervenit când cutiile poștale ale locatarilor, peretele și intrarea în imobilul în care locuiește românca au fost mâzgălite cu vopsea neagră cu spray.
"Ne-a spus că a mai avut loc un act de vandalism similar, când au fost desenate cruci negre, tot cu spray, pe pereții blocului de locuințe, care au fost apoi curățate", a spus martorul.
Cu toate acestea, celălalt carabinier a intervenit în zorii zilei de 8 aprilie 2018. "Era ora cinci și un sfert de dimineața și am găsit ușa de la intrare în clădire spartă, confiscând o lumânare cu motor care ar fi putut fi folosită în acest scop", a explicat el.
Procesul se va relua în decembrie.
În sistemul penal italian, există prezumția de nevinovăție până la verdictul final. Prezumția de nevinovăție se bazează pe articolul 27 din Constituția italiană, conform căruia o persoană "nu este considerată vinovată până la o condamnare definitivă", conform presei străine.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News