Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Revoltă împotriva turismului necontrolat în Insulele Canare: 50.000 de locuitori cer schimbări urgente
WhatsApp
Revoltă în Insulele Canare împotriva valului necontrolat de turiști care perturbă viața localnicilor! Aproximativ 50.000 de oameni au ieșit în stradă pe insula Tenerife pentru a protesta împotriva construcției a două noi hoteluri, simboluri ale unei industrii turistice care, deși aduce beneficii economice semnificative, afectează profund calitatea vieții și resursele naturale ale insulelor.
Revoltă împotriva turismului necontrolat în Insulele Canare: 50.000 de locuitori cer schimbări urgente / Foto: Unsplash

Cu peste 14 milioane de turiști care vizitează anual Insulele Canare, acestea au devenit o destinație turistică extrem de populară. Cu toate acestea, locuitorii resimt din ce în ce mai mult consecințele acestui flux constant de vizitatori. Poluarea, supraaglomerarea, lipsa de apă, aglomerația în trafic și creșterea costului vieții sunt doar câteva dintre handicapurile aduse de explozia turismului necontrolat.

Protestele, organizate sub sloganul "Canarias tiene un limite" (Canarele au o limită), sunt susținute de grupuri ecologiste precum WWF și Greenpeace, care își exprimă îngrijorarea cu privire la impactul negativ al turismului asupra mediului și comunităților locale. În timp ce turiștii aduc venituri semnificative pentru lanțurile hoteliere și alte afaceri, mulți locuitori se confruntă cu riscul sărăciei și excluziunii sociale, conform Il Messaggero.

 

Clasa de afaceri profită de locuitori

 

Locuitorii se simt ignorați de autorități și de clasa de afaceri care profită de pe urma turismului în timp ce problemele lor rămân nerezolvate. Lipsa locuințelor publice, salariile mici și costurile vieții în creștere sunt doar câteva dintre provocările cu care se confruntă comunitățile locale. Revoltele și grevele foamei au devenit forme de protest utilizate pentru a atrage atenția asupra acestor probleme grave.

În ciuda beneficiilor economice aduse de turism, este evident că modelul actual nu este sustenabil și trebuie revizuit urgent. Este nevoie de o abordare echilibrată care să ia în considerare nevoile locuitorilor, să protejeze mediul și resursele naturale și să asigure o distribuție echitabilă a beneficiilor economice.

Orașe și destinații turistice din întreaga Europă se confruntă cu aceeași dilemă și cu aceeași nevoie de reglementări și măsuri pentru a gestiona fluxul de turiști și pentru a proteja comunitățile locale și mediul înconjurător. Este clar că schimbările sunt necesare și că liderii care vor adopta măsuri pentru a face față acestei provocări vor intra în istorie ca pionieri în protejarea intereselor locuitorilor și a patrimoniului lor cultural și natural.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel