Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Copil din Gorj, vândut de familie pentru 8.000 de lei în Germania
WhatsApp
Anchetă de proporţii în România, după ce un copil de 6 ani din Gorj ar fi fost scos din România de un cetăţean german cu o procură falsă. La începutul acestei luni, echipele de la DGASPC au mers acasă la familie şi nu au găsit acest copil, iar în urma verificărilor au aflat că ar fi fost vândut cu suma de 8.000 de lei.
Copilul ar fi fost vândut în Germania (Foto ilustrativ: Freepik)

Actualizare! Potrivit celor mai informații disponibile, copilul va fi adus înapoi în țară. 

Autorităţile efectuează o anchetă după ce un copil în vârstă de 6 ani, dintr-o comună din judeţul Gorj, ar fi fost scos din România şi dus în Germania prin utilizarea unor acte false, potrivit unor surse.

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj au precizat că au înştiinţat DIICOT cu privire la acest caz.

"Situaţia minorului a intrat în atenţia DGASPC Gorj urmare a adresei înaintate de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, în luna aprilie 2024. Imediat s-a demarat procedura conform legislaţiei în vigoare, fiind înştiinţate instituţiile abilitate să verifice aspectele sesizate şi să intervină conform competenţelor legale (DIICOT). Reprezentanţii DGASPC Gorj s-au deplasat la domiciliul familiei împreună cu reprezentanţii autorităţii locale pentru a evalua situaţia socio-familială. S-a constatat, în urma intervenţiei şi a discuţiilor purtate cu reprezentanţii legali, că minorul în cauză nu se află la domiciliu", a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al DGASPC Gorj, Minodora Sucea.

Potrivit sursei citate, s-a constatat că la domiciliu mai există doi minori, care au fost preluaţi la scurt timp de reprezentanţii DGASPC Gorj împreună cu reprezentanţii Poliţiei, fiindu-le instituită măsură de protecţie specială - plasament în regim de urgenţă la asistenţi maternali profesionişti.

"Un psiholog şi asistenţi sociali din cadrul DGASPC Gorj, împreună cu domnul director general, Laurenţiu Diaconescu, şi doamna ministru Natalia Intotero, i-au vizitat pe cei doi fraţi ai minorului la domiciliul asistenţilor maternali, purtând discuţii cu aceştia. Cei doi minori urmează un program de consiliere psihologică, precum şi alte investigaţii medicale în funcţie de nevoile identificate. Facem precizarea că, după clarificarea situaţiei juridice a minorului aflat în Germania, vom interveni în preluarea acestuia şi instituirea unei măsuri de protecţie specială", a mai spus Minodora Sucea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel