Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Zăpadă de un metru și frig arctic în Italia. Vremea le strică italienilor vacanța de Ziua Eliberării
WhatsApp
Italia se confruntă în aceste zile cu un episod de vremea rea. Zăpada căzută în aprilie dă planurile de vacanță peste cap.
Zăpadă în Prato Nevoso, în luna aprilie (Foto: Youtube)

Meteorologii avertizează că condițiile meteorologice severe vor persista în Italia până cel puțin pe 25 aprilie. Cu toate că temperaturile scăzute și precipitațiile erau prognozate, nimeni nu s-a așteptat la zăpadă în plină primăvară.

În mai multe regiuni ale Italiei, peisajul seamănă cu cel al iernii. Localități precum Prato Nevoso au fost acoperite de un strat gros de zăpadă, iar locuitorii au fost nevoiți să intervină cu lopata pentru a deszăpezi, acolo unde utilajele de deszăpezire nu au reușit să ajungă.

Vremea rece va perturba planurile a milioane de italieni care se pregăteau pentru mini-vacanța dintre 25 aprilie, Ziua Eliberării, și 1 Mai, Ziua Muncii, momente importante în calendarul sărbătorilor naționale italiene.

"Nu sunt expertă, dar parcă ninge mai mult spre finalul sezonului, când ne apropiem de vară, decât în noiembrie. Oricum, nu putem face nimic în privința asta", a declarat o localnică, potrivit Știrile TVR.

Fenomenele meteorologice extreme devin din ce în ce mai frecvente în ultimii ani, iar acest episod de vreme severă este considerat o consecință a încălzirii globale.

Vremea rămâne instabilă, cu furtuni și ninsori în multe zone

 

Masa de aer arctică continuă să provoace condiții meteorologice dificile în Nord și în parte din Italia Centrală. Ninsorile au afectat zone neobișnuit de joase pentru această perioadă, creând disconfort și perturbând transporturile.

Cu toate acestea, există o lumină la capătul tunelului pentru locuitorii din Nord-Vest, deoarece masa de aer se deplasează treptat spre sud-est, aducând cu ea o îmbunătățire a condițiilor meteorologice.

Miercuri, regiunile sudice vor fi afectate marginal de instabilitatea rămasă, provocând ploi scurte și izolate dimineața în Friuli Venezia Giulia și de-a lungul versantului inferior al Tirrenului, în timp ce în a doua parte a zilei în interiorul regiunilor din Centru și Sud. În restul țării, norii se vor alterna cu perioade de soare, uneori extinse.

Joi, 25 aprilie, o instabilitate reziduală poate genera ploi scurte și izolate dimineața în Friuli Venezia Giulia și de-a lungul versantului inferior al Tirrenului, în timp ce în a doua parte a zilei în zonele interioare ale Centrului și Sudului. În restul țării, norii se vor alterna cu perioade de soare, uneori extinse.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel