Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania anunță recunoașterea statului Palestina, indiferent de poziția UE: „Aceasta este calea spre pace în Orientul Mijlociu”
WhatsApp
Spania a făcut un pas hotărât spre recunoașterea statului Palestina, indiferent de poziția altor țări din Uniunea Europeană. 
Spania anunță recunoașterea statului Palestina, indiferent de poziția UE: „Aceasta este calea spre pace în Orientul Mijlociu”

Ministrul spaniol de externe, Jose Manuel Albares, a pledat pentru recunoașterea statului Palestina în timpul dezbaterii din cadrul Consiliului de Securitate al ONU, subliniind că aceasta reprezintă nu doar o chestiune de justiție, ci și singura opțiune viabilă pentru pace.

 

„Aceasta este calea spre pace în Orientul Mijlociu”

 

"Riscul unei escaladări regionale este mai presant ca niciodată, nu există altă alternativă decât să ne îndreptăm eforturile către o soluție politică. Pentru a garanta această pace, noi toți cei prezenți aici știm ce trebuie să facem - să punem în aplicare soluția celor două state.

Spania va recunoaște Palestina pentru că poporul palestinian nu poate fi condamnat să fie un popor de refugiați, pentru că aceasta este calea spre pace în Orientul Mijlociu și, de asemenea, pentru că este bine pentru securitatea Israelului.

Spania va recunoaște statul palestinian pentru că palestinienii au dreptul la un viitor cu speranță, la fel cum poporul israelian are dreptul la securitate.", a declarat el, conform presei străine. 

Cel mai înalt diplomat de la Madrid a cerut, de asemenea, ca ONU să se alăture propunerii Spaniei pentru un proces internațional de pace, despre care a spus că a obținut sprijinul a peste 80 de țări.

 

„Câte zile mai trebuie să aștepte ostaticii”



"Invit acest Consiliu să preia această propunere, astfel încât diplomația multilaterală în acțiune să contribuie la trecerea unei noi pagini din istoria Orientului Mijlociu - o pagină de pace definitivă", a spus Albares.

În timpul discursului său, Albares a criticat ineficacitatea comunității internaționale în soluționarea conflictului din Palestina, evidențiind suferința continuă a populației palestiniene.

"Cât mai trebuie să așteptăm pentru a o rezolva? Sute de mii de oameni, familii întregi și copii sunt în acest moment lipsiți de hrană, apă, medicamente și case - cât mai trebuie să aștepte? Câte zile mai trebuie să aștepte ostaticii?", a întrebat el retoric.

Această decizie ar putea marca un moment important în eforturile de mediere și pace în Orientul Mijlociu, iar susținerea unui proces internațional de pace ar putea reprezenta un prim pas esențial către o soluție durabilă și justă pentru toate părțile implicate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel