Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Iohannis a discutat telefonic cu Erdogan. Îl susține "sultanul" pentru șefia NATO? 
WhatsApp
Klaus Iohannis a avut o discuție cu președintele Turciei, cel mai probabil în zona de "campanie" pentru candidatura la șefia NATO. 

Informația a fost transmisă pe contul de "X" al lui Klaus Iohannis, fără să se specifice cine a avut inițiativa apelului telefonic.

"Am avut o discuţie telefonică foarte bună cu preşedintele Recep Tayyip Erdogan. Am vorbit despre consolidarea parteneriatului nostru strategic, cu accent pe investiţii şi schimburi economice. Am subliniat, de asemenea, rolul esenţial al NATO în asigurarea securităţii regiunii noastre şi contribuţia României şi a Turciei la obiectivele aliate şi la unitatea noastră puternică", a transmis şeful statului pe fosta platformă Twitter. 

Reamintim că președintele Klaus Iohannis candidează la șefia NATO contra fostului premier al Olandei, Mark Rutte, dându-se startul unei adevărate lupte a țărilor din est contra celor din vest. 

Mark Rutte are susținerea celor mai puternice țări precum SUA, Germania sau Franța, în timp ce Klaus Iohannis pare să atragă sprijinul țărilor din est precum Ungaria care și-a anunțat deja oficial susținerea pentru român și s-ar vorbi și despre o posibilă susținere din partea Turciei, care însă nu a fost formulată oficial. De asemenea, Klaus Iohannis ar mai avea și susținerea Slovaciei.

Președintele României ar căuta de fapt un premiu de consolare după o anticipată pierdere a luptei pentru șefia NATO, fiind deja de peste un an în căutarea unei funcții la Bruxelles. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel