Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Lecție dată de o mamă șoferilor care parchează pe trotuar: „Fiți drăguți, am un cărucior"
WhatsApp
O femeie britanică a semnalat o problemă des întâlnită în orașele din Italia și Marea Britanie: șoferii care parchează pe trotuar, blocând accesul pietonilor și punând în dificultate viața celor care se deplasează cu cărucioare sau în scaune cu rotile.
Lecție dată de o mamă șoferilor care parchează pe trotuar: „Fiți drăguți, am un cărucior" / Foto: Unsplash

Louise Brown, o mamă din Essex, a devenit cunoscută pentru mesajul său ferm adresat șoferilor neglijenți, lăsându-le bilețele în geamul mașinilor pentru a le aminti să fie mai atenți la cei care se deplasează pe jos.

Femeia, în vârstă de 33 de ani, a relatat experiențele frustrante pe care le-a avut împingând căruciorul cu bebelușul ei pe străzile aglomerate din Ingatestone, un mic sat cu 4.500 de locuitori din Essex. Din cauza mașinilor parcate pe trotuar, ea și alți pietoni se văd nevoiți să ocolească aceste obstacole, uneori chiar să își pună în pericol siguranța traversând strada sau trecând pe lângă mașini.

În ciuda frustrărilor sale, Louise a ales să abordeze problema cu politețe și conștiință civică. Ea poartă mereu cu ea un carnețel și un pix pentru a lăsa bilețele pe mașinile care împiedică accesul pe trotuar, rugându-i pe șoferi să fie mai grijulii.

„Vă rog să faceți viața mai ușoară pentru oamenii ca mine, care împing un cărucior sau cei care sunt în scaune cu rotile: parcați pe stradă, fiți amabili!", le scrie ea pe bilețele.

Mamele din Italia au luat exemplul ei

 

Această problemă nu este specifică doar Marii Britanii. În Italia, o mamă celebră pe TikTok a început și ea să atragă atenția asupra comportamentului nepăsător al șoferilor care parchează pe trotuare. Aceste acțiuni nu numai că blochează accesul pietonilor, dar pot fi deosebit de periculoase pentru persoanele cu dizabilități în scaune cu rotile sau pentru cei care se deplasează cu cărucioare pentru copii.

În Italia, există reglementări stricte care interzic parcarea pe trotuar și în zonele dedicate pietonilor. Cu toate acestea, încă există șoferi care încalcă aceste reguli, punând în pericol siguranța celor din jur. Amenzile pentru aceste încălcări sunt substanțiale, dar, după cum sugerează mama pe TikTok, ele nu sunt suficiente pentru a descuraja acest comportament nesăbuit.

Problema parcării pe trotuar afectează foarte mult și România și are un impact larg asupra comunității. Este necesară o schimbare majoră în atitudinea șoferilor și în aplicarea regulilor pentru a asigura siguranța și accesibilitatea pentru toți locuitorii, indiferent dacă se deplasează pe jos, cu căruciorul sau în scaun cu rotile.

 

@imartuccia09 COME AL SOLITO MARTA DEVE FARSI PICCOLA????‍♀️???? #parking #fail #???? ♬ suono originale - imartuccia09

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel