Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Camera Reprezentanţilor SUA aprobă pachetul de ajutor de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina: Ce urmează în bătălia împotriva Rusiei
WhatsApp
Sâmbătă, 20 aprilie, Camera Reprezentanţilor din Congresul Statelor Unite ale Americii a votat în favoarea unui pachet de ajutor în valoare de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina. 
Camera Reprezentanţilor SUA aprobă pachetul de ajutor de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina: Ce urmează în bătălia împotriva Rusiei

Această mișcare legislativă semnificativă vine în sprijinul forțelor ucrainene, aflate într-o situație dificilă pe frontul estic al țării, unde trupele rusești au reușit să câștige teren în ultima perioadă. Directorul CIA, William Burns, a subliniat importanța acestui ajutor, avertizând că, fără sprijinul SUA, Ucraina ar putea pierde războiul cu Rusia până la finalul acestui an. Rezultatul votului din Camera Reprezentanţilor a fost de 311 la 112.

Democrații au votat alături de o parte a conferinței republicane pentru a debloca ajutorul, subliniind consensul bipartisan asupra importanței sprijinului acordat Ucrainei.

Următorul pas este așteptat să fie aprobarea pachetului de ajutor în Senatul SUA în zilele următoare, urmând ca acesta să fie promulgat de președintele Joe Biden.

Oficialii americani au declarat că o parte din ajutor va ajunge pe frontul din Ucraina în cel mult o săptămână, subliniind necesitatea unei reacții rapide pentru a sprijini eforturile de apărare ale Ucrainei.

 

Volodimir Zelenski: Vă mulțumim, America!

 

După ce pachetul de ajutor pentru Ucraina a fost votat de Camera Reprezentanţilor, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a postat un mesaj de mulțumire pe platforma X.

"Sunt recunoscător Camerei Reprezentanților a Statelor Unite, ambelor partide, și personal președintelui Mike Johnson pentru decizia care menține istoria pe drumul cel bun. Democrația și libertatea vor avea întotdeauna o semnificație globală și nu vor eșua niciodată atâta timp cât America ajută la protejarea lor.

Legea vitală de ajutorare a Statelor Unite adoptată astăzi de către Camera Reprezentanților va împiedica extinderea războiului, va salva mii și mii de vieți și va ajuta ambele noastre națiuni să devină mai puternice. Pacea și securitatea echitabile pot fi obținute doar prin forță. Sperăm că proiectele de lege vor fi susținute în Senat și trimise pe biroul președintelui Biden. Vă mulțumim, America!", a scris Zelenski într-o postare emoționantă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel