Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Dani Mocanu, condamnat la închisoare cu executare pentru maneaua cu mesaj grotesc la adresa femeilor
WhatsApp
Dani Mocanu, celebrul manelist, a fost condamnat joi, la Judecătoria Pitești, la șase luni de închisoare cu executare pentru infracțiunea de incitare la ură sau discriminare din cauza melodiei „Curwa”.

Melodia „Curwa” l-a dus pe Dani Mocanu în instanță, iar joi, Judecătoria Pitești l-a condamnat pe manelist la șase luni de închisoare cu executare pentru infracțiunea de incitare la ură sau discriminare. Instanța obligă, de asemenea, platforma Youtube să înlăture videoclipul melodiei. Decizia nu este definitivă, transmite Realitatea Plus.

Amintim că Dani Mocanu a fost trimis în judecată în luna ianuarie anul trecut. Procurorii arătau că, „în data de 27.04.2019, inculpatul a încărcat pe platforma online YouTube un videoclip filmat și montat anterior, prin intermediul căruia a instigat publicul larg la ură și discriminare împotriva femeilor. La finalul lunii noiembrie 2019, videoclipul înregistra peste 18 milioane de vizualizări și a generat venituri de aproximativ 34.000 USD, ce au constat în drepturi de publicitate aferente videoclipului.”

În 2019, una dintre piesele sale a fost reclamată la Consiliul Naţional Pentru Combaterea Discriminării (CND), pentru versurile instigatoare la violenţă asupra femeilor, pe motiv că reprezintă„discriminare pe criteriul sex şi instigare la violenţă şi are ca efect crearea unei atmosfere de intimidare, ostile, degradante, umilitoare şi ofensatoare la adresa femeilor, cu atât mai mult cu cât mesajele transmise prin versurile şi videoclipul melodiei „Curwa“ sunt din partea unui artist cunoscut publicului larg, care legitimează astfel şi încurajează atitudinile misogine.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Monden Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel