Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Acest proiect este realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni in perioada iulie - noiembrie 2023.
https://dprp.gov.ro/web/
Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.
Anul trecut au fost botezați 25.000 de copii în toată diaspora. Preotul Gabriel Cazacu: Tot în 2022 ne-am confruntat, în România, cu un fenomen trist
WhatsApp
Gabriel Cazacu, preot la Mânăstirea Cașin din București, a vorbit despre fenomenul de scădere a natalității din țara noastră, în cadrul dezbaterii "Bogățiile României din Diaspora!", organizate de DC Media Group.
Preotul Gabriel Cazacu, prezent la dezbaterea organizată de DC Media Group

„Anul trecut au fost botezați 25.000 de copii în toată diaspora. Tot anul trecut ne-am confruntat în România cu un fenomen trist din punct de vedere al natalității. S-au născut mai mulți copii în diaspora decât în țară, iar toți acești copii bineînțeles că primesc tot acest suport educațional, împreună cu familiile lor, deci sunt integrați acolo. Dar ceea ce ne bucură pe noi, la nivelul Patriarhiei Române, sunt aceste înfrățiri - avem parohii românești din Bucovina înfrățite cu parohii din Franța. Sunt niște poduri culturale extraordinare și în baza acestor parteneriate se fac niște schimburi foarte interesante - tabere, vizite de vară, de iarnă, cu tot felul de obiective importante, iar cei mai încântați bineînțeles că sunt copiii și tinerii, pentru că ei au acest entuziasm de a călători, sunt însetați de nou, iar asta ne bucură foarte mult.

Pe lângă festivalurile ITO ale tineretului ortodox din România, pe care le organizăm în ultimii ani, întotdeauna ne bucurăm de participarea internațională. Avem copii de români și nu numai, foarte încântați să participe activ la aceste întâlniri și să aducă o mărturie de credință și de spiritualitate extraordinară. Așadar, sunt și vești bune și vă mulțumim că ne-ați invitat să promovăm și să amintim aceste evenimente frumoase care se întâmplă. E bine să mulțumim bunului Dumnezeu și să privim optimist situația. Binele se construiește în tăcere și nu se trâmbițează foarte mult, așa cum este la Sfânta Evanghelie”, a precizat Gabriel Cazacu, preot la Mânăstirea Cașin din București.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Articole Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel