Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
VIDEO - Italia. Raffaella Carrá, condusă pe ultimul drum de sute de fani. Primarul Romei a participat la funeralii
WhatsApp
Sute de persoane şi-au luat vineri adio de la diva televiziunii italiene Raffaella Carrá, care a murit luni la 78 de ani, fiind prezente la Bazilica Santa Maria en Ara Coeli unde a avut loc slujba religioasă, relatează EFE.
Raffaella Carrà (captura video Rai Uno)

Sicriul a fost scos din Sala de la Protomoteca a Palatului Campidoglio, sediul Primăriei Romei, unde a fost amenajată o capelă şi unde a stat timp de trei zile pentru ca publicul să-i aducă un ultim omagiu, şi a fost transportat cu maşina până la Bazilica Santa Maria en Ara unde au avut loc funeraliile.

Transportat de o maşină escortată de poliţişti pe motocicletă, sicriul a făcut un ocol şi a trecut pe la Forumurile Imperiale, înainte de a ajunge la biserică. La scara bazilicii, trupul neînsufleţit al artistei, însoţit permanent de cel care i-a fost partener şi prieten, Sergio Japino, a fost întâmpinat de primarul Romei, Virginia Raggi.

Sicriul a fost apoi purtat pe umeri în biserică unde erau prezenţi zeci de prieteni şi de admiratori ai artistei, toţi cu mască şi păstrând distanţa fizică. Printre ei s-a aflat şi dansatorul spaniol de flamenco Joaquin Cortés.

Slujba a fost oficiată de părintele Simone Castaldi şi de patru călugări capucini din San Govanni Rotondo, unde Raffaella Carrá obişnuia să se reculeagă.

"Poate că nu înţelegem cât de importanţi sunt artiştii şi cât de mult bine fac ei oamenilor. Va fi o sărbătoare când se vor întâlni toţi în ceruri şi, fiind vorba de o sărbătoare, vor fi întâmpinaţi de Raffaella, aflată acolo, în primele rânduri", a spus părintele Castaldi.

Bazilica, una dintre cele mai frumoase din Roma, a fost decorată cu flori galbene, culoarea preferată a artistei, iar în interiorul său au fost puse la dispoziţie 200 de locuri. A fost prezent şi ministrul culturii, Dario Franceschini, printre alte autorităţi.

În afara bisericii, în monumentala Piazza Campidoglio, câteva sute de admiratori ai artistei şi câţiva turişti au putut urmări ceremonia pe ecrane uriaşe, aplaudând tăcuţi şi suportând căldura înăbuşitoare.

G Ad:

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Monden Vezi toate articolele
Crossuri parteneri
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
DCNews.ro
17 ian 2022, 17:07
DCMedical.ro
17 ian 2022, 15:31
DCBusiness.ro
17 ian 2022, 13:39
DefenseRomania.ro
17 ian 2022, 14:11
DCBusiness.ro
17 ian 2022, 13:39
DefenseRomania.ro
17 ian 2022, 14:11
DCNews.ro
17 ian 2022, 17:07
DCMedical.ro
17 ian 2022, 15:31
Spectacola.ro
17 ian 2022, 13:02
Spectacola.ro
17 ian 2022, 13:02