Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
ANALIZĂ. Cine poate salva Uniunea Salvați România!
WhatsApp
În USR lucrurile în mod evident au ajuns prea departe. Mult prea departe. Ceea ce trebuia să fie o alternativă la actuala clasă politică este foarte aproape de a deveni la fel ca politicienii care au condus România în ultimii 30 de ani.

Useriștii sunt acuzați că își spală rufele în public. Gruparea aflată în opoziție cu Brna a început să vorbească, direct, în plublic sau pe surse. Din aceste infromații puse cap la cap iese un tablou sumbru.

Potrivit surselor citate,  în ultimii doi ani, de când partidul a intrat pe mâinile tehnocraților lui Cioloș, USR a început să se fărâmițeze. Imediat ce s-a pus în aplicare extinderea pe repede înainte, fără a se mai respecta criteriile de integritate stabilite de fondatorii partidului, un sistem pus la punct de Cristian Ghinea, USR a fost invadat de oportuniști, de persoane lipsite de minim de cultură politică sau de interes real de a pune în aplicare proiecte în folosul comunității, acuză nemulțumiții din partid. Dovada constă în ultimele scrutinuri interne, atât la nivel național, cât și la București. Abia puțin peste 50% din membrii partidului au votat la alegerile pentru președintele USR, într-un sistem de vot universal propus chiar de Dan Barna, puțin peste 50% au votat la consultarea lui Barna după ce a pierdut zdrobitor în fața Vioricăi Dăncilă pentru a intra în turul 2 la prezidențiale. Puțin peste 50% dintre membrii filialei București au votat la alegerile pentru Biroul Municipal și președintele filialei.

USR este măcinat de scandaluri de doi ani de zile, de când a avut loc congresul de la Brașov unde a fost ales Barna președinte. Echipa Barna – Ghinea are majoritatea în Biroul Național din ultimul an și jumătate. Metoda de conducere este contrară promisiunilor din campania pentru prezidențiale: președinte implicat și incluziv. Opoziția din USR susține cu probe că deși se laudă că este un partid în care democrația este vie, Barna și grupul din jurul lui, format din Ghinea, Moșteanu, Drulă, Marussi, Năsui, care sunt cunoscuți ca fiind apropiați ai fostului premier Dacian Cioloș, aleg zilele acestea să impună disciplina de partid prin modelul comunist al fricii. Aceștia reclamă că deși pretind că sunt altfel de politicieni, Barna &co nu oferă un spațiu de cooperare între așa-zisele interne. Folosesc discreționar prevederile statutare. Folosesc puterea pentru a elimina vocile critice, ceea ce nici la PSD nu s-a văzut. Nu există comunicare, alta decât cea prin care se amenință cu excluderi și cu dosare interne, vechi metode ale nomenclaturiștilor.

Mulți USR-iști spun în aceste zile că USR mai are o singur speranță: aceea ca toate grupările interne care nu sunt de acord cu metodele de conducere ale grupării Barna-Ghinea să se unească și să ofere o alternativă la actuala putere. USR în acest moment arată precum Parlamentul României și are nevoie de opoziția unită. Practic, USR are nevoie de un USR intern, care să se opună abuzurilor, să se lupte cu puterea deținută acum de Barna&Co, așa cum USR a făcut-o cu Dragnea, Iordache, Nicolicea în Parlament.

USR are nevoie de USR ca să salveze un partid care vrea să salveze România!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Editorial Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel