Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. 82 români și spanioli, arestați. Cum au reușit să obțină zece milioane de euro. O escrocherie uriașă în 20 de provincii
WhatsApp
Agenții Poliției Naționale au arestat 82 de români și spanioli și au recuperat 58 de vehicule de ultimă generație, în cadrul unei macro-operațiuni împotriva traficului ilicit de vehicule desfășurată în peste 20 de provincii. Ei au format o organizație puternic structurată în șase nuclee, fiecare cu propria sa structură, dar interconectate între ele, la Alicante, Almería, Jaén, Madrid, Murcia și Tarragona din Spania. 
Spania. 82 români și spanioli, arestați. Cum au reușit să obțină zece milioane de euro. O escrocherie uriașă în 20 de provincii

Au creat firme în toată Spania pentru a contracta servicii de închiriere sau leasing pentru vehicule care ulterior, după falsificarea documentației, erau destinate vânzării atât în ​​Spania, cât și în diferite țări europene.

Ingeniozitatea unui român delincvent: fura mașini din Germania și le vindea online în Spania

Se estimează că frauda produsă de organizație se ridică la peste 10.000.000 de euro, iar cei arestați sunt acuzați, printre alte infracțiuni, de apartenență la o organizație criminală, înșelăciune, disimulare avere, fals în documente, estorcare și spălare de bani.

 

Român, depistat la granița cu Slovenia cu permis de conducere fals

 

Ancheta a început în februarie anul trecut când o persoană de naționalitate română a fost depistată la granița cu Slovenia la bordul unui vehicul cu permis de conducere fals. Mașina, deținută de o firmă spaniolă de închiriere, a fost înmatriculată cu zece zile înainte în orașul Murcia și livrat în acel oraș administratorului unei firme cu sediul în Barcelona.

La scurt timp, o altă persoană a încercat să treacă aceeași graniță cu un alt vehicul cu caracteristici similare, tot cu documente falsificate, un contract de vânzare fictiv și deținut tot de o firmă spaniolă de închiriere, care a fost și el înmatriculat cu câteva zile înainte și livrat în localitatea Murcia administratorului altei companii cu sediul în Almería.

Spania. Explozie puternică în centrul Madridului: 17 răniţi şi doi muncitori dispăruţi - VIDEO

În acest fel, două firme presupus neafiliate cu sediul în capitale diferite au închiriat și au primit vehicule în Murcia care au ajuns să treacă granița cu Slovenia cu documente falsificate. De asemenea, agenții au descoperit că cele două persoane care conduceau vehiculele au intrat în Spania cu avionul cu câteva zile înainte cu un bilet doar dus și că nu era prima dată când o făceau.

În baza acestor informații, au fost efectuate primele arestări pentru infracțiuni de înșelăciune și fals și a fost declanșată o anchetă care a permis în mod continuu identificarea și arestarea pe întreg teritoriul național a tuturor membrilor organizației criminale, desființând până la șase centre de traficul ilicit de vehicule, fiecare cu structură proprie, dar interconectate între ele, în Alicante, Madrid, Murcia, Jaén, Almería și Tarragona.

 

Au creat companii pentru a achiziționa vehicule prin închiriere sau leasing

 

Dinamica acestei organizații criminale a constat în crearea sau folosirea unor firme dedicate diferitelor activități și cu birouri răspândite în toată Spania, pentru a lua servicii de închiriere sau leasing de autovehicule, deși a folosit și persoane fizice „catâri” pentru aceste angajări.

Spania. O româncă s-a îmbogățit cu 115.000 de euro printr-o escrocherie celebră: A fost prinsă abia după o amendă pentru parcare

Odată ce vehiculele au ajuns în posesia organizației, actele necesare au fost falsificate, iar prin contracte de vânzare fictive acestea au fost transferate în țări europene, unde au fost oferite la prețuri mici altor rețele criminale care la rândul lor le vindeau cumpărătorilor de bună credință. Anchetatorii au depistat că în unele cazuri și urmând aceeași metodologie, vehiculele au fost vândute și pe teritoriul național.

 

82 români și spanioli arestați

 

Organizația era puternic structurată și formată din oameni care aveau diferite roluri bine definite în cadrul acesteia. Astfel, au fost cei care au reuşit, prin firme sau în nume propriu, să obțină vehiculele pentru a le transfera ulterior organizaţiei. Intermediarii sau dealerii erau însărcinați cu vânzarea sau introducerea vehiculelor pe piața legală, alții efectuau procedurile și documentațiile necesare pentru realizarea transferului autovehiculelor.

Ei mai aveau „catâri” care, în schimbul unor compensații financiare, și-au furnizat identitatea pentru a efectua schimbarea frauduloasă a proprietarului mașinilor cu managerii unităților și întreprinderilor de vânzare care efectuau tranzacțiile.

Coșmarul unei românce chemată în Spania pentru un loc de muncă decent: Traficată și exploatată sexual de două clanuri

În timpul operațiunii, 82 de persoane de naționalitate spaniolă și română au fost arestate în diferite provincii ale teritoriului național - Alicante (33), Jaén (18), Madrid (11), Murcia (11), Almería (5), Hellín (2), Castellón (1) și Zaragoza (1) – și au fost efectuate percheziții la locuințe, sedii juridice ale companiilor și unități dedicate vânzării de vehicule. În operațiune au fost confiscate 58 de autovehicule, trei capete de tractor, evaluate la peste 400.000 de euro, peste 24.000 de euro numerar, o multitudine de documentație și instrumente necesare contrafacerii.

În plus, agenții au depistat alte 50 de autoturisme care sunt cercetate în cazul în care ar fi putut fi achiziționate cu aceeași procedură frauduloasă. Anchetatorii au observat că unele dintre autoturisme au „cache-uri” în diverse compartimente, așa că investighează și dacă organizația ar putea avea legătură cu traficul de droguri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel