Gropile s-au înmulţit atât din cauza caniculei şi a traficului greu, cât şi din cauza ploilor abundente din ultimele zile, conform drumarilor care au început să facă reparaţii provizorii, însă unii şoferi spun că au fost puşi în situaţii-limită când au fost luaţi prin surprindere de gropile din asfalt.
„Este foarte periculos, poţi face uşor un accident. Am luat o groapă şi mi-a fugit volanul, noroc că nu era nimeni. Trebuie să mergi pe banda de urgenţă să le eviţi”, a declarat marţi, o şoferiţă care a oprit într-o parcare situată la câţiva kilometri de intrarea în ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II. „Vin din Italia, dar n-am văzut până acum așa ceva”, a mai spus un șofer.
„Este dezastru, cum treci de graniţă te fereşti în stânga şi dreapta, e foarte periculos”, s-a plâns şi un şofer de TIR.
Gropile şi denivelările din asfalt se întâlnesc pe un segment de câţiva kilometri din autostradă, pe sensul de mers spre municipiul Arad. Reprezentanţii DRDP Timişoara au declarat, pentru Agerpres, că au început lucrări de reparaţii provizorii.
„Intervenim în aceste zile pentru eliminarea de urgenţă a degradărilor apărute după ploile din ultimele zile pe sectorul de autostradă A1 Nădlac - Arad. Momentan, este o soluţie de reparaţii provizorii, urmând ca imediat după semnarea unui contract subsecvent de întreţinere pe timp de vară să fie executate lucrări cu soluţie definitivă. Lucrările vor dura două - trei zile, în funcţie de locul intervenţiei, pe ambele sensuri de mers”, a declarat purtătorul de cuvânt al DRDP Timişoara, Alina Sabou.
Contractul pentru întreţinerea carosabilului va fi semnat în luna septembrie.
Aproximativ 479.000 de cetăţeni români şi străini, cu peste 123.500 mijloace de transport, au efectuat sâmbătă formalităţile de control prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări, informează Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF).
Potrivit unui comunicat transmis duminică, pe sensul de ieşire din România au fost peste 309.000 de persoane, cele mai multe ieşind din ţară pe la frontiera cu Ungaria - aproximativ 203.000 persoane.
„Sâmbătă, cele mai tranzitate puncte de frontieră, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire, au fost: Nădlac II, cu aproximativ 145.000 de persoane, Giurgiu, cu peste 46.000 de persoane şi Vamă Veche, cu aproximativ 20.000 de persoane. Valori ridicate au fost înregistrate şi prin P.T.F. Aeroport Henri Coandă cu aproximativ 41.000 de persoane care au efectuat formalităţile de intrare şi ieşire din ţară”, se precizează în comunicat.
În ceea ce priveşte cetăţenii ucraineni, IGPF arată că 14.222 au intrat în România sâmbătă, în creştere cu 13,4% faţă de ziua precedentă. Astfel, începând cu data de 10 februarie (perioadă pre-conflict), au intrat în România 2.014.487 cetăţeni ucraineni.
În ceea ce priveşte activităţile specifice în zonele de competenţă - punctele de trecere şi „frontiera verde” - poliţiştii de frontieră au constatat 50 fapte ilegale (23 infracţiuni şi 27 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
De asemenea, au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară) care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 657.700 de lei.
În ultimele 24 de ore nu s-a permis intrarea în ţară a 23 cetăţeni străini care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi nu s-a permis ieşirea a 36 cetăţeni români, din diferite motive legale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News