Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Restaurantul francez „Le Maison de la Poutine“, acuzat că a fost numit în cinstea președintelui rus: Ce este de fapt „Poutine“
WhatsApp
Un restaurant francez trebuie să dea explicații, după ce mai multe persoane au acuzat că a fost numit după președintele Putin.  Desigur, Le Maison de la Poutine nu înseamnă casa lui Putin, ci casa unei mese excelente.    
Restaurantul francez, Le Maison de la Poutine, acuzat că a fost numit în cinstea președintelui rus.

Perioadă proastă într-un restaurant din Paris, care a devenit ținta urii peste noapte, fără nicio vină. Până acum, proprietarii Le Maison de la Poutine au suportat acest lucru în tăcere, dar acum au satisfăcut furia oamenilor și au emis o declarație, a informat The Guardian.

Mai mulți clienți s-au întors împotriva restaurantului, acuzând, în mod eronat, că patronii vor să-l flateze pe președintele rus Vladimir Putin. Aceștia însă habar nu au că numele poutine nu are nimic de-a face cu președintele Rusiei.

Poutine este un preparat franco-canadian din cartofi cu brânză și sos, practic este una dintre mâncărurile naționale ale țării nord-americane, după cum se citește în meniul restaurantului. Preparatul a fost inventat în  Quebec, în anii 1950.

„Încă din primul moment, Le Maison de la Poutine a optat pentru păstrarea valorile și oferă mai sincer sprijin poporului ucrainean, care luptă cu curaj pentru libertatea sa, împotriva regimului rusesc”, au spus reprezentanții restaurantului.

 

"Unul este un amestec nesănătos și periculos, iar  celălalt este o masă excelentă"

 

Și un alt restaurant, Le Roy Jucep din Quebec, care este considerat locul de naștere al mâncării poutine, a ajuns în atenția oamenilor furioși. Reprezentanții acestui restaurant au spus anterior că, în numele solidarităţii, vor înceta pentru o vreme să mai folosească cuvântul poutine pentru a protesta împotriva agresiunii ruse.

Proprietarii Le Maison de la Poutine se așteaptă că explicațiile vor deschide ochii maselor furioase și, chiar dacă numărul clienților nu va crește, cel puțin nimeni nu-i va boicota pe viitor din motive false.

Din fericire, tot mai mulți oameni încearcă să obțină o perspectivă mai bună asupra oamenilor, de exemplu, a scris un utilizator pe Twitter: "Oameni buni, nu confundați poutine cu Putin. Unul este un amestec nesănătos și periculos, iar  celălalt este o masă excelentă. Poutine este oricum o mâncare foarte bună, cine nu a făcut-o încă, ar trebui să o facă acum!".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Monden Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel