Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O demonstrație că în New York Crăciunul există doar în magazine
WhatsApp
Magia sărbătorilor de iarnă ne vrăjește în fiecare an astfel încât americanul își împodobește bradul imediat după Halloween, iar românul îl aruncă de la balcon abia prin februarie.

(Da, știu! Sunteți sătui de texte despre sărbători! Dar din fericire nu sînt decît o dată pe an. Sau de două ori, dacă pui și Paștele. Dar citiți-l și pe acesta!)

Deși magia în România te prinde foarte repede pentru că orice colț de stradă are globuri, steluțe, îngerași, fulgi de nea, ghirlande etc., peste Atlantic, în SUA, mai exact în New York, nu vezi urmă de luminiță decorativă. Doar marile magazine se întrec în decorațiuni, însă pe străzi nu se simte magia ca în România.

(w670)

În schimb, luxul din centrul New York-ului ți se revarsă pe umeri. Vitrine colorate, oameni-spectacol, magazine ticsite. Îți dorești distracție, lumini, sclipici, muzee, spectacole, cumpărături!? N-ai timp de toate! Dar le vrei pe toate! Așa că te trezești pe străzile perfect numerotate din Manhattan, în plin Crăciun, și te autoevaluezi. Îți găsești un nivel mai înalt decât cel din România (pentru că așa te obligă orașul), te apreciezi mai mult, începi să mergi drept și cu capul sus!

(w670)

New York înseamnă poveste, cultură, arhitectură, gastronomie, distracție și stralucire la limita unor rețele de străzi. Cu toate acestea, dacă nu intri în magazine, străzile, în toată splendoarea lor, nu îți dau iluzia Crăciunului.

(w670)

Oamenii sunt îmbrăcați cenușiu. Newyorkezii sunt absolut pragmatici. Invazia îmbrăcăminții chinezești e evidentă. Bine, bărbatul business este bine marcat! Se spune că numai în New York poți vedea în metrou un om care poate cumpăra acel metrou. Chiar așa este! Am văzut! În schimb nu am văzut colindători în metrou. Nici pe străzi. Nici în magazine. Nici la ușile oamenilor din cartier. Poate acolo nu se practică. Nu știu! În România îi vezi la tot pasul, iar acolo nici urmă de ei.

(w670)

Una peste alta, la cât de luminos este New York-ul, nici nu i-ar mai trebui brazi și luminițe decorative de Crăciun pe străzi. Orașul care nu doarme niciodată este încontinuu în sărbătoare mare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Editorial Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel