Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Milva, una dintre cele mai populare cântăreţe din Italia, a decedat
WhatsApp
Milva, una dintre cele mai populare cântărețe din Italia anilor '60 și '70, care a fost, de asemenea, iubită de mulți fani din străinătate, a murit sâmbătă în casa ei din Milano. Avea 81 de ani.
Milva (captura video)

Anunțând decesul, ministrul Culturii Dario Franceschini a spus că vocea versatilă a Milvei „a stârnit emoții profunde în generații întregi”. Nu a fost făcută publică o cauză a decesului.

Milva a jucat și ca actriță, cu un repertoriu bazat pe operele dramaturgului german Bertolt Brecht. A lucrat adesea cu regizorul milanez Giorgio Strehler, care a regizat-o drama muzicală „Opera Threepenny” a lui Brecht.

Născută în 1939 sub numele de Maria Ilva Biolcati în Goro, un oraș delta râului Po, a adoptat numele de scenă Milva. Alături de cântărețele italiene Ornella Vanoni și Mina, Milva a fost considerată una dintre cele mai mari cântărețe populare italiene.

Milva a vândut aproximativ 80 de milioane de discuri, a precizat agenția de știri LaPresse și a înregistrat 173 de albume. A fost poreclită „Milva cea Roșie”, pentru părul ei roșcat, precum și „Pantera din Goro”, pentru vitalitatea ei.

 

Milva, apreciată la nivel internaţional

 

Germania, Franța și Italia au onorat-o cu premii naționale. Milva a avut, de asemenea, o serie de fani în Asia, în special în Coreea de Sud. A apărut de 15 ori la festivalul San Remo, concursul anual de cântec italian și a glumit, după a 12-a apariție, că nu va câștiga niciodată.

Unul dintre hiturile ei a fost piesa „Alexander Platz”. Compus de compozitorul italian Franco Battiato în 1982, a explorat dragostea în Berlinul divizat din timpul Războiului Rece, cu numele preluat din faimoasa piață berlineză Alexanderplatz.

Președintele italian Sergio Mattarella și-a prezentat condoleanțele, spunând că a fost o cântăreață „cultă, sensibilă și versatilă, foarte apreciată în străinătate”. Milva, care și-a anunțat retragerea în 2010, după mai mult de o jumătate de secol de spectacole, a trăit la Milano cu o fiică, Martina Corgnati. Fostul soț al cântăreței, Maurizio Corgnati, a fost un regizor TV care a murit în 1992.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Monden Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel