Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Dragnea a transformat Parlamentul în Marea Adunare Națională a RSR
WhatsApp

Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu au înțeles în iarna anului 2017 că nu guvernul este răspunsul la neajunsurile lor în justiție, ci Parlamentul, pe care l-au transformat într-un timp scurt în Marea Adunare Națională a RSR. În acest fel, Parlamentul, o Mare Adunare Națională pe stil nou, poate să facă ce vrea – să-I scape de pușcărie, să dea liber la hoție, să transfere banii din pușculița statului în a lor, fără dureri de cap. Tot cu ajutorul Parlamentului pot să-și subordoneze toate instituțiile pentru a se asigura pe ani buni de acum încolo.

Ofensiva PSD și a lui Liviu Dragnea asupra instituțiilor statului a început după Ordonața 13 și continuă cu ultimele instituții care au mai rămas în picioare, nu datorită celor care sunt puși de Dragnea să le conducă, ci legislației care nu le permitea să depășească o linie roșie.

Până la toamnă însă, Dragnea va controla absolut tot. Joi, imediat după aprobarea modificării Codului Penal, la vot a intrat și legea Curții de Conturi.

Modificările aduse de PSD și ALDE legii Curții de Conturi au fost deja contestate dur de Comisia Europeană, care, de altfel, a și avertizat cu tăierea fondurilor europene pentru România în cazul în care se va merge până la capăt, ceea ce s-a și întâmplat.

Senatul a adoptat joi proiectul de modificare a Legii 94/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii de Conturi. Pentru România, miza acestor modificări înseamnă peste 20 de miliarde de euro, după cum ne-au transmis deja oficialii de la Bruxelle. Pentru PSD și ALDE, miza o reprezintă controlul politic al Curții de Conturi, astfel încât să nu mai fie posibil niciun control înafară de cel decis de șeful instituției numit politic. În acest fel, aleșii locali și șefii de instituții nu vor mai răspunde pentru  cheltuirea ilegală sau inutilă a fondurilor, fie că sunt de la bugetul național, fie că sunt bani europeni.

Și una din cele mai abjecte prevederi este că instituția nu va mai putea recupera prejudiciile.

Săptămâna viitoare, Marea Adunare Națională va da votul final pe proiectul de lege privind Codul administrativ. Proiectul de lege prevede ca, de la 1 ianuarie 2019, primarii, viceprimarii, președinții și vicepreședinții consiliilor județene să beneficieze de o pensie specială pentru fidelizarea primarilor și administrației locale. Cât de curând, Marea Adunare Națională, condusă de Liviu Dragnea, va modifica și legile siguranței națioanale astfel încât șefii serviciilor secrete să nu mai fie numiți de președinte.

Această săptămână va rămâne însă în istorie după ce Marea Adunare Națională a rezolvat problema lui Liviu Dragnea, imediat după condamnarea lui la închisoare, scoțând infracțiunea din Codul penal și redefinind abuzul în serviciu. Ce nevoie mai ai de justiției când poți să-ți rezolvi problema în Parlament. Un Parlament care poate fi numit de acum încolă fără nicio rezervă - Marea Adunare Națională a RSR.

Și dacă nu credeți, citiți un singur articol din legea de funcționare a Marii Adunări Naționale a RSR. Nu-i așa că ați descoperit sursa de inspirație a lui Liviu Dragnea?

Art. 4. Deținător suveran al puterii, poporul o exercită prin Marea Adunare Națională și prin consiliile populare, organe alese prin vot universal, egal, direct și secret. Marea Adunare Națională și consiliile populare constituie baza întregului sistem de organe ale statului. Marea Adunare Națională este organul suprem al puterii de stat, sub conducerea si controlul căruia își desfășoară activitatea toate celelalte organe ale statului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Editorial Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel