Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Lovitură pentru badantele din România. Războaie în justiție
WhatsApp
Viața de badantă în Italia nu e tocmai ușoară, dar când ești lovită de persoane care sunt din România și au aceeași meserie... lucrurile devin și mai triste.
Femeie

În acest articol, nu este vorba despre nume. În weekendul trecut, am primit un mesaj de la o badantă din România care trăiește în Italia și mi-a spus drama prin care trece din cauza unei alte badante. În loc să-și ducă traiul liniștit, femeia este tărâtă în justiție. Și nu doar ea, ci și alte românce. De ce? Pentru niște păreri pe Facebook. Femeia este acuzată de defăimare. În realitate, totul a început de la o petiție online care se pare că a deranjat diferite persoane cu anumite interese despre care nu știm prea multe.

Dar legea în Italia este lege! Potrivit deciziei Curții Supreme a Italiei, constituie infracțiune denigrarea unei persoane pe rețelele de socializare, chiar dacă nu s-a făcut numele victimei, dar este identificabilă.

Pedeapsa prevăzută de articolul 595 Cod penal italian pentru asemenea fapte este de la șase luni la trei ani de închisoare.

Citește și: https://www.stiridiaspora.ro/oana-pellea-mesaj-disperat-despre-romania-se-muta-ara-in-alte-ari_2019.html

 

 

Habar nu am cine are dreptate. De altfel, cum vă spuneam, nici nu vreau să le dau numele persoanelor care sunt acuzate de defăimare tocmai pentru a nu le face mai mult rău, dar este vorba despre un principiu... românii nu pleacă de bine ce le este în România și, dacă tot nu pleacă de fericire, de ce trebuie ca viața să le fie făcută un calvar în afara granițelor tocmai de oameni care au, la urma urmei, același sânge? Dacă în România nu mai este de trăit și lumea pleacă, de ce românii nu se înțeleg între ei în afară? De ce nu se ajută și aleg să se dea pe mâinile carabinierilor pentru păreri de pe Facebook?

Dacă vrem ca străinii să ne respecte... poate ar trebui să ne uităm întâi la noi, să fim mai buni și să nu uităm că suntem români, fără a ne târî prin justiție pentru opinii pe rețelele de socializare...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Editorial Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel