Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania introduce o LEGE pentru protejarea timpului liber
WhatsApp
Germania introduce o LEGE pentru protejarea timpului liber

Ajunge cu telefoanele şi email-urile în afara orarului de muncă: soseşte o lege pentru protecţia timpului liber. Obiectivul legii este ca lucrătorii să îşi închidă smartphone-urile şi pc-urile după programul de muncă.

“Există o relaţie de netăgăduit între constanta disponibilitate pentru muncă şi amplificarea bolilor mintale”, este convinsă Andrea Nahles, ministrul german al Muncii, care are intenţia să introducă o lege în apărarea timpului liber.

În urmă cu o lună Nahles a comandat un studiu privind efectele economice şi psihologice ale stresului creat de muncă: rezultatele vor fi gata în 2016. Dar până atunci vor fi introduse câteva restricţii pentru a proteja timpul liber al germanilor. Obiectivul este ca, odată încheiate cele opt ore la birou, lucrătorii să se ducă acasă stingând liniştiţi telefoanele şi computerele. Şi sfârşitul de săptămână trebuie să devină inviolabil.

În Germania există deja multe firme care au introdus reguli stricte pentru protejarea timpului liber. Prima firmă care a introdus astfel de reguli a fost Deutsche Telekom, speriată de valul de sinucideri din cadrul firmei concurente franceze Orange cauzate de excesivul stres creat de muncă, însă acum multe firme germane mari închid serverele şi interzic interferenţe după terminarea orarului de muncă, de la Bmw la Daimler, de la E.On la Volkswagen.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Inedit Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel