Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un român din Luxemburg vrea să devină campionul mondial al cocktailurilor. Marius Bîrzan: "Trebuie să muncești din greu"
WhatsApp
Campionul Luxemburgului la prepararea cocktailurilor, românul Marius Bârzan visează să câștige campionatul mondial, care se va desfășura în noiembrie, în Cuba.

După ce tocmai a câștigat Campionatul luxemburghez de cocktailuri, Marius Bîrzan țintește deja următorul titlu. În noiembrie, el va pleca în Cuba, unde va reprezenta Marele Ducat la Campionatul Mondial.

În toamnă, el va concura pentru titlul de cel mai bun barman din lume la cea de-a 69-a ediție a Campionatului Mondial de Cocktailuri din Varadero, Cuba. "Sunt incredibil de mândru să reprezint Luxemburgul la Campionatul Mondial de Cocktail", spune el.

Bîrzan lucrează de aproximativ șase ani ca manager de bar la Hotelul Cravat din capitală. Atunci când nu se află în spatele barului, se află în mod constant pe un podium al concursurilor de profil. A câștigat deja de mai multe ori campionatul național luxemburghez la categoria "cocktailuri fără alcool". În 2015, a câștigat medalia de bronz la Campionatul Mondial de la Praga și a încheiat pe locul al doilea la un important concurs internațional de cocktailuri din Taiwan.

Un român din Luxemburg vrea să devină campionul mondial al cocktailurilor

 

Tatăl a doi copii, născut în România, locuiește în Luxemburg din 2011 și este antrenor sportiv și de fitness calificat. Și-a descoperit pasiunea pentru cocktailuri din întâmplare. "Nu aveam cunoștințe în acest domeniu. Poate că asta m-a adus în vârf", explică el în interviul din L'essentiel. Era dornic să învețe și avea mereu dorința de a deveni și mai bun. "În acest domeniu, înveți în fiecare zi. Nu trebuie să vă impuneți limite și ar trebui să vă lăsați imaginația să zburde", spune el.

Marius se descrie ca fiind un dependent de muncă, care "urmărește în mod constant tendințele, citește mult și face multe încercări". Dar el vede și o oportunitate pentru alții. "Dacă eu am reușit, oricine poate reuși", spune el, "trebuie doar să crezi în steaua ta norocoasă și să muncești din greu".

Marius Bîrzan: "Trebuie să muncești din greu" 

 

Pentru a convinge juriul Asociației Internaționale a Barmanilor (IBA) din Cuba, Marius Bîrzan vrea să se autodepășească. El trebuie să se impună în fața unui total de 60 de concurenți din 50 de țări. În program figurează numeroase probe, una mai dificilă decât cealaltă: "Un test de degustare, o creație proprie și realizarea a trei cocktailuri diferite, alese la întâmplare, în doar șapte minute...". Așa că trebuie să memoreze multe rețete până atunci și să își dovedească toate abilitățile în ziua cea mare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Inedit Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel