Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O femeie din Marea Britanie se mândrește că foloseşte "magia" pentru a proteja natura
WhatsApp
Megan Swann este o femeie-magician considerată un adevărat deschizător de drumuri în Marea Britanie, iar trucurile pe care le foloseşte în reprezentaţiile sale transmit un mesaj vital pentru protejarea naturii, informează Reuters.

Atunci când ea s-a născut, în 1992, lumea magiei, dominată în mod tradiţional până atunci de bărbaţi, abia începuse să permită femeilor să se înscrie în societatea Magic Circle.

Ajunsă între timp la vârsta de 30 de ani, Megan Swann este nu doar cea mai tânără şi prima femeie care deţine funcţia de preşedinte al acestei societăţi, ci şi o adevărată deschizătoare de drumuri, folosindu-se de poziţia ei şi de aptitudinile sale din domeniul magiei pentru a creşte gradul de conştientizare în legătură cu schimbările climatice şi chestiunile de mediu.

Ea a studiat conservarea faunei sălbatice la o universitate britanică, însă a devenit tot mai descurajată din cauza problemelor uriaşe cu care se confruntă mediul natural şi din cauza lipsei de acţiune a oamenilor.

"Unul dintre principalele lucruri pe care le-am înţeles când lucram la teza mea de licenţă a fost cât de importantă este educaţia despre mediul înconjurător. Avem atât de multe soluţii pentru a rezolva aceste probleme, dar nu le folosim", a declarat ea.

O femeie din Marea Britanie se mândrește că foloseşte "magia" pentru a proteja natura



Megan Swann a început să creeze trucuri conţinând mesaje ecologiste, pe care le prezintă în şcoli.

"Folosesc magia ca un instrument de comunicare. Este o modalitate pentru a atrage atenţia şi pentru a distribui un anumit mesaj într-o manieră amuzantă", a spus ea.

Megan, care a primit primul ei set de magician la vârsta de cinci ani, a dezvăluit că unul dintre trucurile ei preferate implică folosirea a trei frânghii, care simbolizează plantele, animalele şi insectele. Ele au la început lungimi egale, pentru a arăta echilibrul din natură.

"Pe măsură ce vorbesc despre chestiunile cu care se confruntă omenirea, în principal cauzate de noi, oamenii, ele încep să aibă lungimi diferite... Apoi vorbesc despre ceea ce putem să facem pentru a ajuta frânghiile să ajungă din nou la lungimile lor originale şi egale", a adăugat ea.

Megan Swann consideră că deşi lumea magicienilor este în continuare dominată de bărbaţi şi va rămâne astfel pentru încă o vreme, lucrurile au început totuşi să se schimbe: "În mod cert simt că a devenit o lume mai primitoare. Noi, femeile, suntem de acum membre apreciate în asociaţia Magic Circle", potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Inedit Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel