Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O femeie a născut la 58 de ani; o premieră în Italia. Medic: "Un eveniment unic"
WhatsApp
O italiancă a devenit mamă, pentru prima oară, la 58 de ani. Femeia a născut o fetiță complet sănătoasă, fiind un record în Italia. Tatăl are 63 de ani și le așteaptă pe cele două acasă, la Ostuni. 

O femeie din Italia a dus pe lume un copil la vârsta de 58 de ani. Potrivit publicației Corriere della Sera, italianca este în stare bună, la fel ca și micuța Ilaria, care s-a născut la 2,3 kilograme și este rezultatul unei inseminări artificiale. 

Nașterea a avut loc la spitalul Perrino din Brindisi, în Puglia, unde femeia a născut o fetiță cu o greutate de 2,3 kilograme. Tatăl fetiței are 63 de ani.

"Femeia și nou-născuta au o stare bună de sănătate”, a declarat Paolo Amoruso, șeful secției de Obstetrică și Ginecologie.

"Acest eveniment este cu atât mai unic cu cât este vorba de o pacientă de 58 de ani. Și a mers totul foarte bine. Am reușit să ducem la bun sfârșit această sarcină aproape până în luna a noua, în cel mai bun mod posibil”, a mai adăugat Amoruso.

Experiența nu este cu totul nouă pentru spitalul din Apulia, dat fiind că în urmă cu doi ani o femeie de 56 de ani reușise să aducă pe lume un copil sănătos. 

Femeia a încercat mai multe modalități să facă un copil 

 

Femeia de 58 de ani și soțul ei au încercat în toate modurile posibile să aibă un copil până la această vârstă, dar nu au reușit. În cele din urmă, cuplul a decis să apeleze la procedura de inseminare artificială.

Italia și-a adjudecat, în urmă cu câțiva ani, locul întâi în Europa în ce privește femeile care devin mame pentru prima dată după 40 de ani. Femeile tinere care aleg să nască un copil înainte de această vârstă sunt tot mai puține. 

Celălalt element de evidențiat pentru a explica nașterea record din Brindisi este faptul că Italia este, conform Eurostat, țara cu cea mai scăzută rată a mamelor tinere, adică sub 20 de ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Inedit Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel