Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un rechin imens alb a fost surprins de camere zâmbind, înainte să se năpustească asupra momelei - POZE
WhatsApp
Un puternic rechin alb a fost surprins de camere când se pregătea să muște din următoarea masă în Guadelupa, Mexic. Acesta a fost fotografiat cum rânjește înainte să înfulece hrana.
Un rechin imens alb a fost surprins de camere zâmbind, înainte să se năpustește asupra momelei - POZE / Foto: Unsplash

Fălcile sale se deschid larg, gata să își devoreze prada, în timp ce prădătorul uriaș se apropie de țintă, conform Daily Mail.

Una dintre imagini arată un rechin care îl privește pe fotograful care face poze din cușca sa, în timp ce este înconjurat de o mulțime de pești cu dungi albe și negre.

Rechinii mari albi au căpătat notorietate în filmul "Fălci" din 1975 și sunt temuți de mulți dintre cei care merg în ocean. Marii rechini albi pot ajunge la o lungime de aproximativ 6 metri și cântăresc până la 6.600 de kilograme, mai greu decât o mașină.

Euan Rannachan a realizat fotografiile la aproximativ 130 de mile de coasta Baja California. POZE AICI.

„Un rechin alb mascul de mari dimensiuni fusese interesat de momeală și a făcut câteva încercări timide de a o prinde”, a declarat el. „Când acestea au eșuat, a trecut la faza de prădător apex pe linie chiar în fața mea”.

 

Rechinul a fost surprins în poze și pare că zâmbea

 

Fotograful a spus că nu a fost zdruncinat de această experiență. POZE AICI.

„Niciodată nu m-am simțit speriat în cușcă”, a spus el. „Odată ce te afli în apă cu aceste animale, este ușor să arăți cât de pașnic este și deloc înfricoșător. Rechinii sunt curioși, dar nu sunt deloc agresivi față de noi”.

Rechinii își folosesc nasul ca mijloc de detectare a prăzii în apă, simțind semnale electrice în apă, permițându-i chiar să 'audă' bătăile inimii.

„Rechinii albi au mici saci plini de gelatină preponderent în nasul lor, numiți Ampullae de Lorenzini”, a spus el. „Ei folosesc aceste mici găuri umplute cu gelatină pentru a simți impulsurile electrice din apă, cum ar fi un animal în pericol. De asemenea, ei pot folosi acești senzori pentru a simți bătăile inimii în cușcă”.

O pisică de mare uriașă stabilește recordul mondial pentru cel mai mare pește de apă dulce

 

Marii rechini albi: Temuții prădători ai adâncurilor

 

Marii rechini albi au un simț al mirosului atât de puternic încât pot detecta o colonie de foci la trei kilometri distanță. Marele rechin alb dă naștere la până la zece "pui", dar mamele îi mănâncă dacă nu înoată suficient de repede

Ei înoată cu o viteză de până la 37 de mile pe oră în plină viteză și ies din apă de sub prada lor. Atacă între 5 și 10 oameni în fiecare an, dar, de obicei, iau doar o "mușcătură de probă" din curiozitate înainte de a înota.

Marele rechin poate trăi până la 70 de ani. Sunt colorați în alb pe dedesubt pentru a fi mai greu de văzut de jos, când lumina soarelui strălucește în jos.

Au mai multe rânduri de dinți, care pot fi de ordinul miilor. Pe măsură ce le cad dinții, aceștia sunt înlocuiți de dinți ascuțiți ca niște lame de ras în rândul din spate.

În general, masculii de rechin alb ajung în același timp în Insulele Farallon din largul coastei californiene și în largul Insulei Guadalupe, Mexic, de la sfârșitul lunii iulie până în august, iar femelele ajung în aceste locuri câteva săptămâni mai târziu.

Rechinii sunt observați în locurile lor de agregare de coastă până în februarie.

Marii rechini albi sunt oportuniști, hrănindu-se de la suprafața oceanului până pe fundul mării.

Cei mai mici se hrănesc cu pești, raze și crustacee, dar cei mai mari mănâncă, de asemenea, foci, lei de mare, delfini, păsări marine, broaște țestoase marine, raze și alți rechini.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Inedit Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel