Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
FOTO/VIDEO În America există un sat numit Romania, în care casele costă 1 dolar. Cum arată localitatea fantomă
WhatsApp
Puțini știu că în statul american Pennsylvania există un sat fantomă care se numește România. Aici casele sunt extrem de ieftine, iar puținii locuitori care au mai rămas nici măcar nu știu să arate pe hartă unde se află țara noastră.

Satul România din Statele Unite ale Americii se află la aproximativ trei ore și jumătate de Washington, într-o zonă izolată din Pennsylvania. Andreea și Ion, celebrii vloggeri din spatele canalului de YouTube HaiHui în Doi au mers să viziteze localitatea și să vadă ce știu localnicii despre țara noastră. 

"Am luat trenul din Chicago până în Washington D.C. 18 ore am călătorit, iar din capitală am închiriat o mașină și am condus până aici vreo trei ore și jumătate. Dar nu am găsit cazare în statul România, pentru că nu găsești așa ceva", spun cei doi.

Pe drum spre satul România, au trecut printr-o zonă rurală mai puțin cunoscută a Americii. Ba chiar cei doi au glumit și au spus că zona seamă cu Bucovina. 

"Toată experiența asta ne oferă o imagine a Americii rurale pe care doar în filme o vezi. În realitate, turiștii nu prea ajung aici. Ne apropiem de statul România. Mai avem 12 minute și deja am intrat pe un drum de țară. Peisajul e ca în România. Eu zic că suntem undeva între Cacica și Botoșana, din Bucovina, unde am crescut noi. Oricum, statul în sine este destul de izolat De aceea probabil că nici nu există asfalt și de aceea e bine să vii vara aici dacă vrei să-l vezi". 

Cum arată satul România din Statele Unite ale Americii

 

Odată intrați în sat, cei doi au descoperit multe case părăsite, dar și câteva recondiționate. Ei s-au plimbat pe strada care traversează localitatea încercând să găsească pe cineva cu care să intre în vorbă. 

În cele din urmă, Andreea și Ion au reușit să stea de vorbă cu doi americani, care au recunoscut că nu știu nimic despre România, deși trăiesc într-un sat cu același nume. 

satul-romania-statele-unite-ale-americii-4

În satul fantomă, o casă a fost vândută cu suma de 1 dolar. Andreea a explicat cum este posibil.

"Această casă a fost cumpărată cu 1 dolar de cei care locuiesc în momentul de față în ea. Dacă nu îți plătești taxele de proprietate vreo 3-4 ani de zile, statul îți scoate casa la vânzare. Oricine o poate cumpăra, chiar și cu suma modică de 1 dolar. Doar că o cumperi cu istoric, trebuie să plătești taxa de proprietate din spate și dacă cei care o dețineau, proprietarii anteriori, aveau credit la bancă, o cumperi cu tot cu acest credit. Aici în România se vând case cu 1 dolar, dacă proprietarii nu-s atenți și nu-și plătesc taxele la timp", explică Andreea. 

satul-romania-statele-unite-ale-americii 

satul-romania-statele-unite-ale-americii

Înființarea satului România n-are nimic de-a face cu țara noastră

 

Satul, la bază o așezare minieră, a fost înființat de un italian.

"În iunie 1875, un om de afaceri pe numele lui Philip Roman, se stabilește aici și deschide o mină. Odată cu el, au venit în jur de 100 de oameni să lucreze aici, printre care mulți italieni, așa cum am aflat de la rezidenții satului. Așadar, numele nu are nicio legătură cu România, ci provine de la numele primului locuitor al acestei așezări, și anume Philip Roman", explică vloggerița. 

Urmărește mai jos tot vloggul realizat de cei doi:

 

Youtube video image

-----------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Inedit Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel