Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Fostul soț și ex-socrul Antoniei - Vincenzo și Ciro Castellano - acuzați, în Italia, că ar fi vândut „la negru“ ceasuri de lux de milioane de euro
WhatsApp
Fostul soț și ex-socrul Antoniei - Vincenzo Castellano, respectiv Ciro - acuzați, în Italia, că ar fi vândut „la negru“ ceasuri de lux de milioane de euro. Aceștia se plimbau între România și Italia cu ceasuri de sute de mii de euro la încheietura mâinii. Cum afirma procuratura că ar fi câștigat munți de bani.
Ciro și Vincenzo Castellano. Sursa foto: captură SpyNews.ro

Anchetele procurorilor italieni au început acum un an la Castellamare, când vameșii au deconspirat o posibilă organizație infracțională dedicată traficului internațional de ceasuri de lux, care ar fi generat profituri ilegale de aproximativ 15 milioane de euro în decurs de câțiva ani.

Procuratura din Napoli (procuror adjunct Maria Cristina Ribera) i-a plasat în registrul suspecților Ciro Castellano (condamnat în prima  instanță în procesul Sigfrido la 7 ani de închisoare, împreună cu elita de la clanul D'Alessandro); Vincenzo Castellano, fiul lui Ciro: Francesco D'Assisi  Esposito, proprietar al unui magazin de ceasuri pe Via IV Novembre din Castellammare di Stabia și Salvatore Guerrieri, un mic om de afaceri din Ragusa. Acuzațiile sunt  asociere infracțională având ca scop spălarea de bani și emiterea de facturi false, potrivit metropolisweb.it. 

Fostul soț și ex-socrul Antoniei, Ciro și Vincenzo Castellano, acuzați că ar fi vândut „la negru“ ceasuri de lux de milioane de euro

 

În luna martie, Guardia di Finanza a efectuat percheziții în apartamentele, birourile și întreprinderi din Castellammare di Stabia, confiscând  mai multe ceasuri Rolex, Bulgari și Patek Philippe, toate cu o valoare minimă de 10.000 de euro.  Și, de asemenea, telefoane mobile, calculatoare, facturi și bani. Materiale necesare pentru  pentru a reconstitui presupusul trafic internațional care le-ar fi permis suspecților să  vânzând ceasuri de lux la negru, sustrăgându-se de la plata unui munte de bani din impozite și spălare de capital de origine dubioasă.

Ancheta a fost lansată anul trecut în septembrie, în urma confiscării a cinci ceasuri (trei Rolex, un Skydweller și un  Bulgari), de către personalul Agenției Vamale de la Aeroportul Capodichino. Vameșii găsindu-i pe Vincenzo Castellano și Francesco D'Assisi Esposito, în posesia a 10 mii de euro fiecare. Dar au primit un impuls după ce Guardia di Finanza le-a cnfscat mai multe bunuri pe aeroportul Ciampino, Roma,  în luna ianuarie a anului trecut. Cu acea ocazie, Vincenzo Castellano se întorcea din România  cu mama sa și cu un prieten român și fiecare dintre ei avea un Patek Philippe, dintre care unul era încrustat cu diamante și valora 100.000 de euro,

O conspirație criminală care avea ca scop spălarea ceasurilor de lux și a  evaziunea taxei pe valoarea adăugată. O afacere care valorează câteva sute  mii de euro pe an, în care ar fi activat trei persoane din Stabia: Francesco D'Assisi  Esposito, Ciro și Vincenzo Castellano, precum și Salvatore Guerrieri, un  Sicilian de 59 de ani. Aceasta este ipoteza Parchetului de pe lângă Tribunalul din  Napoli (procurorul Maria Cristina Ribera) care a solicitat și a obținut o prelungire a termenului de  anchetă preliminară.

Cum a ajuns „Clanul Castellano“ în vizorul procurorilor italieni?

 

Patru persoane au ajuns să fie anchetate. În plus față de Ciro Castellano și fiul său Vincenzo, Francesco D'Assisi Esposito și Salvatore Guerrieri (apărată de avocații Gennaro Pecoraro, Mariano Morelli, Giuliano Sorrentino și  Aldo D'Avola), în timp ce pozițiile lui Giuseppe și Pietro Tremolada, în vârstă de 74 și, respectiv, 36 de ani, proprietari ai unui magazin de bijuterii din Monza, pe pe care anchetatorii s-au concentrat și ei la început. Finanțatorii încearcă să reconstituie presupusul trafic internațional de ceasuri de lux care le-ar fi permis suspecților să vândă ceasuri de lux pe ascuns, evitând astfel să vireze munte de bani din taxe și capital de spălare de origine dubioasă. 

Investigațiile au fost demarate în septembrie anul trecut, în urma confiscării a cinci ceasuri (trei Rolex-uri, un Skydweller și un Bulgari), de către personalul Agenției Vamale. Vameșii care s-au oprit la aeroportul Capodichino, Vincenzo Castellano și Francesco  D'Assisi Esposito, găsindu-i, de asemenea, în posesia a 10 000 de euro fiecare. Cu această ocazie, Vincenzo  Castellano se întorcea din România împreună cu mama sa și un prieten român și  fiecare dintre ei avea un ceas Patek Philippe, dintre care unul era încrustat cu diamante și  în valoare de 100.000 de euro.

În acel moment, anchetatorii au început să facă  investigații privind veniturile și bunurile suspecților, descoperind declarații de câteva mii de euro în ultimii ani, care nu au fost suficiente pentru a  justifică achiziționarea de ceasuri prețioase. Și, în același timp, au demarat investigații asupra ceasurilor cu coduri de identificare. Lucrări care au condus către doi dealeri, unul din Ragusa și celălalt din Monza, care ar fi vândut Rolex-urile și Bulgari-urile, apoi s-a întors în Italia, la o companie care operează în Hong Kong, Ippo Group Ltd. 

O companie - potrivit acuzării - instrumentală în pentru a frauda statul italian. În practică, pentru vânzările în afara Uniunea Europeană, nu se poate percepe TVA (taxa pe valoarea adăugată), care pe un ceas în valoare de mii de euro ar fi o sumă însemnată. Ipoteza, prin urmare, este că ceasurile au fost luate în străinătate, doar prin intermediul unor facturi false, și apoi revândute la negru în Italia de către comercianții care respectă normele.

Cine sunt Ciro și Vicenzo Castellano

 

Nume sonor, trecut învăluit în mister, legături periculoase. Pe scurt, clanul Castellano. Românii n-ar fi aflat mare lucru despre această familie italiană dacă „falnicii” ei reprezentanţi n-ar fi dat iama în frumuseţile din România. Începând cu anul 2009, „tripleta de aur”, Joshua, Ciro şi Vincenzo Castellano, a început să fie asociată nu doar cu cele mai luxoase cluburi din Bucureşti, ci şi cu cele mai dorite femei. Vincezno Castellano a fost căsătorit cu frumoasa Antonia. Iar Ciro Castellano a fost iubitul Ralucăi Sandu.

Vincenzo Castellano fiul lui Ciro Castellano şi nepotul lui Joshua Castellano - proprietarul clubului Bamboo. S-a căsătorit în 2011 cu Antonia şi au împreună o fetiţă, Maya, dar dragostea lor a durat un an. În 2012, cei doi s-au despărţit, iar Vincenzo a plecat cu Maya în Italia, la bunicii fetiţei. Antonia formează acum un cuplu cu Alex Velea, cu care are deja doi copii, dar în acte este încă măritată cu italianul.

Ciro Castellano este fratele lui „Joshua” şi partenerul său de afaceri. El a intrat în atenţia opiniei publice în urma relaţiei cu Raluca Sandu, fiica lui Mircea Sandu, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal (FRF). Cei doi au avut o iubire de-o vară, în urma căreia ar fi apărut pe lume o fetiță. Ciro nu a recunoscut, dar nici nu a infirmat vreodata, că ar fi copilul lui.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Monden Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel