Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Elon Musk a preluat 9,2% din acțiunile Twitter și a devenit principalul acționar al platformei sociale americane
WhatsApp
Directorul general de la Tesla Inc, Elon Musk, a acumulat o participaţie de 9,2% la platforma de socializare Twitter, o dezvăluire care a provocat creşterea cu 26% a preţului acţiunilor Twitter.

Conform unor documente remise luni de Twitter Inc. către Autoritatea de reglementare a pieţelor bursiere din SUA, Elon Musk deţine în prezent un pachet de 73.486.938 acţiuni ordinare la Twitter, care pe baza preţului înregistrat vineri seara aveau o valoare de 2,9 miliarde de dolari. Acţiunile sunt deţinute de Elon Musk Revocable Trust.

Imediat după prezentarea acestor informaţii, acţiunile Twitter au crescut cu 26% în tranzacţiile care preced deschiderea oficială a bursei, având în vedere că vin la aproximativ o săptămână după ce Elon Musk declara că "se gândeşte serios" să înfiinţeze o nouă platformă de social media, transmite Agerpres.

Musk a dat acest răspuns la o întrebare pusă de un utilizator de Twitter, dacă se gândeşte să construiască o platformă de social media care să aibă la bază un algoritm de tip open source şi care ar da prioritate libertăţii de exprimare şi unde propaganda ar fi redusă.

 

Elon Musk are 80 de milioane de urmăritori 

 

Elon Musk, care este la rândul său un utilizator frecvent al Twitter, are 80 de milioane de urmăritori şi a folosit Twitter pentru a face mai multe anunţuri care au influenţat pieţele financiare, inclusiv o posibilă transformare a Tesla într-o companie privată.

În ultima vreme, Elon Musk a criticat platforma de socializare şi politicile sale. Potrivit lui Elon Musk, Twitter subminează democraţia prin eşecul de a adera la principiile libertăţii de exprimare.

Musk, care este şi fondatorul şi director general la compania de rachete SpaceX, precum şi la start-up-ul Neuralink sau la firma de infrastructură The Boring Company, este, teoretic, cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată de Bloomberg la peste 300 de miliarde de dolari.

 

Musk și Dorsey au găsit un teren comun în a respinge așa-numitul Web3

 

Twitter a fost ținta fondului american de investiții Elliott Management Corp în 2020, când fondul speculativ a susținut că șeful și cofondatorul platformei, Jack Dorsey, acorda prea puțină atenție Twitter în timp ce conducea și Square.

Dorsey a demisionat din funcția de CEO al Twitter și președinte în noiembrie anul trecut, dar continuă să dețină o acțiune de 2,25% în companie, ceea ce îl face al șaselea cel mai mare acționar, potrivit datelor Refinitiv.

Între timp, Musk și Dorsey au găsit un teren comun în a respinge așa-numitul Web3, un termen vag pentru o versiune utopică a internetului care este descentralizată. 

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Monden Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel