Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Diaspora moldovenească a făcut diferența: Igor Dodon, AMENDAT drastic. Moldova înaintează pe calea europeană
WhatsApp
Ieri, Republica Moldova şi-a ales preşedintele. Diaspora s-a mobilizat şi a ieşit în număr mare la vot. După ore în șir așteptare în fața secțiilor de votare, prin frig şi ploaie, pe ritmuri de muzică şi cu mult optimism, Diaspora a demonstrat dragostea față de Moldova.     

Mulți dintre ei au votat cu gândul la părinții și bunicii lor, au votat pentru schimbare, pentru un viitor mai bun. Oamenii au avut de ales între Uniunea Europeană şi Rusia. Şi au votat din dragoste pentru România. Mulți dintre ei au votat cu gândul la Europa. Şi oameni au ales. Au ales sperând că votul lor va schimba parcursul ţării, va alunga corupţia, va scoate ţara din sărăcia care a pustiit Moldova în ultimii 30 de ani. Au ales şi cu gândul la copii şi nepoţii lor care merită să trăiască într-o ţară prosperă, europeană, cu adevărate valori.  

Mai mult, moldovenii din străinătate l-au taxat dur pe preşedintele Igor Dodon, care a atacat de mai multe ori Diaspora. „Oare nu noi trebuie să decidem soarta acestei țări în care ne creștem copiii? Da, cei din diasporă tot sunt ai noștri, dar ei locuiesc acolo. Da, noi le-am dat dreptul de vot și e bine, lasă-i să voteze. Dar care vot trebuie să fie decisiv, noi, care locuim în această țară, sau să ne dăm soarta celor care de zeci de ani n-au fost în R. Moldova și poate unii nu vor să vină”, a declarat Dodon, după primul tur de scrutin, speriat de mobilizarea moldovenilor, care şi-au dat votul pentru Maia Sandu. Mulți văd în Maia Sandu o apropiere de România şi de Europa, un candidat care le-a promis un parcurs european al Moldovei. Şi moldovenii au demonstrat că, prin votul lor, îşi doresc libertate, prosperitate, democraţie şi adevărate valori.

Reamintim că, ieri, candidatul Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, a câştigat detaşat alegerile prezidenţiale din Republica Moldova, ea având un avans de peste 15% după numărarea a 99,86% din voturi, arată datele centralizate de Comisia Electorală Centrală (CEC).Potrivit rezultatelor preliminare prezentate de CEC, până luni la ora 8,00, au fost centralizate procesele verbale din 2.140 din totalul celor 2.143 secţii de votare, iar Maia Sandu a obţinut 938.390 din totalul celor 1.628.370 voturi valabil exprimate, ceea ce reprezintă 57,63%. Contracandidatul său, actualul preşedinte Igor Dodor, care a candidat ca independent, având însă susţinerea Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, a fost votat de 689.980 de alegători, ceea ce înseamnă 42,37%.

 

 

 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Editorial Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel