"Să-l credem pe Dragnea, care a făcut Teldrum great again? Pe marioneta lui de la guvern? Maşina lor de agitprop combinând PSD, RTV, Antena 3 şi TVR cu Sputnik şi Russia Today? Sau pe cei care apără valori, nu potentaţi?", aşa îşi începe Deutsche Welle articolul intitulat "Pe cine să credem? Şi de ce?".
Autorul continuă să vorbească despre dezinformarea populaţiei şi dezlipirea acestuia de comunism.
"Supuşi de ani şi decenii unei intense dezinformări, nu doar ruseşti, europenii şi, mai ales, românii au de trecut un test major, în aparenţă simplu, în fapt dificil, pentru că face apel la facultatea judecăţii critice şi reclamă efortul informării independente şi al asumării unei poziţii morale, adesea inconfortabile, de care depinde viitorul în libertate, şi demnitate. Şi, deci, supravieţuirea democraţiilor şi statelor de drept. Testul constă în a ne întreba: în cine credem? Şi de ce nu în criticii lor?
Ştiind că marea corupţie e noul comunism, câtă credibilitate să mai admitem unor figuri sinistre, populând cele mai controversate capitole ale istoriei contemporane, care, în numele unei ipocrit invocate libertăţi, dau glas pledoariei anti-anticorupţie în politică, justiţie şi propagandă?", mai notează Deutsche Welle.
Deutsche Welle a vorbit şi despre atacurile asupra Laurei Codruţa Kovesi ca fiind parte a unei agende personale a politicienilor corupţi.
"De ce putem argumenta că hărţuitorii fostei şefe a DNA şi-au irosit credibilitatea chiar dacă n-am avea nici cea mai vagă afecţiune pentru Kövesi? De ce nu putem avea încredere în ei chiar dacă nu ne-ar şoca ticăloasa represiune la care e supusă ea doar spre a-i bloca accesul la funcţia binemeritată de şef al parchetului european, acces care ar reduce la absurd ideologia dragniotă a statului paralel?
Pentru că un fapt e clar. Intervenţiile detractorilor ei nu sunt niciodată personal dezinteresate, ci invariabil subsumate unei agende de promovare a propriilor cariere şi, totodată, a cleptocraţiei de tip putinist, erdoganist şi dragniot, care le susţin ascensiunea în ierarhiile politice şi mediatice", mai scrie sursa citată.
Publicaţia germană a mai adăugat că la fel de puţin gratuite sunt atacurile asupra oficialilor europeni, a magistraţilor români cinstiţi şi a puţinilor jurnalişti independenţi, care continuă să-şi facă datoria şi să apere, în numele valorilor europene, drepturile fostei şefe a DNA.
Editorialul menţionează şi acuzaţiile care i se aduc procurorului general Augustin Lazăr, cum că ar fi făcut poliţie politică, dar şi cum pot fi combătute campaniile agresive împotriva celor care nu sunt de acord cu Puterea.
"Util e să se contracareze şi să se demonteze fiecare minciună în parte, oricât de laborios pare acest demers. (...) E imperativ, deci, nu doar să se meargă la vot. Ori să se revendice riguroasa boicotare şi pedepsirea mincinoşilor, a site-urilor fake şi a televiziunilor de agitprop. Ci şi să se documenteze cu acribie, cu ajutorul unui nou CNSAS, toate actele contemporane şi viitoare de securism dezinformator. Problema perenă a dezinformatorilor, irezolvabilă de regulă, e să probeze că apărătorii celor linşaţi mediatic au vreun interes personal în a sări în ajutor victimelor prigoanei de tip peceristo-antenist", mai scrie Deutsche Welle.
În concluzie, editorialul mai notează că:
"A nu ceda în faţa presiunilor şi intimidărilor, a nu pune botul la mită şi promisiuni de ascensiune în carieră, a apăra nu atât potentaţi, cât oameni nedreptăţiţi şi valorile lor, ca lupta împotriva corupţiei, când aceste valori sunt călcate în picioare spre a se "submina instituţiile democratice şi a se încuraja influenţa malignă a adversarilor" vestului, ca să-l citez pe Mike Pompeo, cel cenzurat de MAE: Despre asta ar trebui să fie Europa. Despre asta, dacă nu ne predăm, va fi şi România de mâine".
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News