Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Denise Rifai, ANALIZĂ-ŞOC despre PSD: "Dincolo de GLUMĂ... ar putea fi un PERICOL REAL pentru guvernul Orban"
WhatsApp
Jurnalista Denise Rifai vine cu o analiză inedită în urma declaraţiilor făcute de Marcel Ciolacu, şeful interimar al PSD, în care transmite un semnal pentru o alianţă cu celelalte partide. Un real pericol pentru guvernul minoritar Ludovic Orban, este de părere Rifai.

Jurnalista este de părere că Viorica Dăncilă ar trebui să iasă din politică cu un lung şir de mulţumiri pentru cei care au ajutat-o să ajungă în cele mai înalte funcţii în stat şi în partid, printre care şi Liviu Dragnea. De asemenea, susţine că ar fi trebuit să îşi prezinte demisia încă de la alegerile europarlamentare sau măcar înainte de şedinţa CEx de aseară, ca să fie evitate scenele de la sediul PSD.

"Cred că a uitat Viorica Dăncilă să îi mulţumească lui Liviu Dragnea pentru că ne-a impus-o peste tot in statul român. 

Dincolo de glumă, l-am ascultat pe Marcel Ciolacu.

A fost deschis momentul alianţelor politice. O declaraţie politică foarte interesantă a lui Marcel Ciolacu, semn că cei de la PNL sau semn că dreapta politică va fi destul de afectată cât de curând pentru că pare foarte hotărât să scoată PSD la joc

Au vorbit clar de o posibilă alianţă sau o negociere cu UDMR, au vorbit clar de relaţia cu Pro România, cu toate partidele cre ar putea ajuta PSD au care ar ptuea da voturi pentru anumite proiecte.

Eu cred că după noaptea de aseară, toată clasa politică are de câştigat, va fi mai echilibrat eşicherul politic.

Cred că Viorica Dăncilă ar fi trebuit să fie prima care să îşi dea demisia în seara zilei de 26 mai. Tot ce s-a întâmplat de atunci şi până acum a fost o anomalie politică. Îmi pare rău că am văzut cinci ore de scandal şi de emoţii mari la PSD, un circ cumplit la nivelul acestui partid de care nu era nevoie.

Cred că ar fi fost un semn de decenţă pentru Dăncilă să îşi înainteze demisia la deschiderea CEx, să demonstreze că a înţeles că un om politic, aşa cum ni s-a prezentat Viorica Dăncilă, nu are ce căuta într-o astfel de funcţie politică atât de înaltă, să ne fi scutit întregul scandal pe care, fără să vrem, l-am văzut aseară. Era clar că partidul nu o mai acceptă.

Cred că ar fi fost foarte bine dacă seara era deschisă cu demisia Vioricăi Dăncilă, fără lacrimi, fără circul pe care l-am văzut (...) întregul scandal de azi noapte de la PSD nu ar fi trebuit să fie. Era clar că Viorica Dăncilă şi echipa de conducere nu mai erau doriţi. Era normal să facă un pas în spate. Aceasta ar fi fost calea cea mai normală.

Viorica Dăncilă ne-a demosntrat că îi place foarte mult să se agaţe de putere. Un an şi două luni într-o poziţie foarte înaltă îns tatul român, în condiţiile în care, într-o Românie normală, nu ar fi trebuit niciodată să ajungă nici măcar în Parlamentul României. Viorica Dăncilă este departe de orice profil de om politic pe care România ar trebui să îl aibă vreodată. Dar iată, când Liviu Dragnea a dorit să incompetenţi supuşi pe care să îi poată conduce, a reuşit şi această anomalie politică, aceea de a o aşeza pe Viorica Dăncilă în fruntea PSD.

Dacă PSD se vor organiza şi vor avea o conducere legată, fără scandal, vor deveni în foarte scurt timp un pericol real pentru guvernul minoritar instalat Ludovic Orban, la Palatul Victoria.

A transmis Marcel Ciolacu deja semnale puternice către toate partidele politice care, adunate, sar de acea cifră magică de 233 voturi, căci noi numai în cheia asta trebuie să citim: 233 voturi. Ei, în PSD, sunt 200. Din Pro România se mai adună câteva, UDMR singuri au doar 30 de coturi. Deci oricând PSD paote deveni un partid foarte, foarte, foarte periculos", a declarat Denise Rifai, la Realitatea PLUS.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Editorial Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel